Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά...-Φασιστική επέλαση

Άνεμος "ανατροπών" στην Ουκρανία μετά την αποκαθήλωση Γιανουκόβιτς!

Αυτή είναι η δήλωση του νέου πρωθυπουργού στο BBC.
Απολαύστε ...ειλικρίνεια:
«Πρόκειται να λάβουμε εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος πρόεδρος ήταν τόσο διεφθαρμένοι, που η χώρα βρέθηκε σε απελπιστικά δεινή οικονομική κατάσταση. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής και αυτή είναι μια κυβέρνηση αυτοχείρων. Οπότε, καλωσήρθατε στην κόλαση»

Ο νέος πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ, πριν λίγο καιρό υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών, αλλά και όλο το υπουργικό συμβούλιο σχεδόν, μόνο νέοι δεν είναι...
Διαβάζουμε από την Ημερησία:
"Ως υπουργός Εξωτερικών προτάθηκε ο διπλωμάτης και πρώην πρεσβευτής στη Φινλανδία και Ισλανδία, Άντρι Ντεστσίτσια. Για το υπουργείο Οικονομικών προτάθηκε ο Ολεξάντερ Σλάπακ, πρώην υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.
Για τη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας προτείνεται ο Αντρέι Παρούμπιγιε, ενώ στη θέση του θα παραμείνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ."

Kai από το ΕΘΝΟΣ:
"Ιδιαίτερες αντιδράσεις έχει προκαλέσει επίσης και το σχέδιο απόφασης 4199 που καταργεί το δικαίωμα των μειονοτήτων να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή απαγορεύονται τα ρωσικά, τα ρουμανικά, τα ουγγρικά και τα ελληνικά!
Σκανδαλώδη είναι επίσης δύο σχέδια αποφάσεων της Βουλής, το 4184 και το 4197, που το μεν πρώτο επιτρέπει τον διορισμό του ανθρώπου της Τιμοσένκο Αρσέν Αβάκοφ στο υπουργείο Εσωτερικών και τη στελέχωση του υπουργείου από μέλη του «Δεξιού Τομέα», το δε δεύτερο τον διορισμό του μέλους του ακροδεξιού - εθνικιστικού κόμματος Svoboda Α. Μαχνίτσκογκο στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα."
Τι το καινούργιο, εκτός από την κόλαση που υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός, φέρνει λοιπόν η "εξέγερση" που κάποιοι την είπαν "παράθυρο ελπίδας" χωρίς να ντρέπονται καθόλου;
Απαντά η πραγματικότητα όπως τη διαβάζουμε και πάλι στο "ΕΘΝΟΣ":
"Ενδεικτικά αξίζει να γίνει αναφορά στα νομοσχέδια που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή και θέτουν εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας (σχέδιο απόφασης 4201), αλλά αποποινικοποιούν τη ναζιστική προπαγάνδα (σχέδιο νόμου 4176)."
Μιλάμε δηλαδή για μια πραγματική "ανατροπή"... ντροπή.
Φασίστες, μπράβοι, ακροδεξιοί κάτω από την καθοδήγηση της Δύσης βρίσκονται παντού σε όλα τα ...νέα πόστα.
Ο μεταβατικός πρόεδρος εν τω μεταξύ δήλωσε ότι "η νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις για να αποτρέψει τη στάση πληρωμών, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών και επενδυτών και να εγγυηθεί τις συνθήκες μιας φυσιολογικής ζωής για τους πολίτες της Ουκρανίας."



Την ίδια στιγμή κάποιοι ζητωκραυγάζουν ενώ τάγματα εφόδου αλωνίζουν στο Κίεβο...


Συγχαρητήρια πάντως στα μέσα που δήθεν δεν έχουν καταλάβει...
Τίποτα όμως...
Ετσι τώρα βοηθούν και όλους εμάς να μην καταλάβουμε...

Πριν λίγο άκουσα έναν Έλληνα της Ουκρανίας να μας καθησυχάζει λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους εκεί Έλληνες.

Γιατί να υπάρξει άλλωστε; Στη φωτογραφία είναι καθαρό ότι οι ..."επαναστάτες" χαιρετούν με τον γνωστό "αρχαιοελληνικό" χαιρετισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου