Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Να καταργηθούν τα διόδια - Κινητοποιήσεις σε Αφίδνες, Ελευσίνα, Μέγαρα (ΦΩΤΟ)



Φουντώνει το κύμα οργής για τις νέες αυξήσεις στα διόδια, ενώ σήμερα Σάββατο έγιναν κινητοποιήσεις και μαζικές εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας για την πλήρη κατάργηση των διοδίων.

Ενημερώνουν του διερχόμενους οδηγούς και τους επιβάτες τω οχημάτων για την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή το ΚΚΕ που προβλέπει ότι «καταργείται κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια» και επίσης «καταργείται το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων».

Με κόκκινες σημαίες ντύθηκαν οι σταθμοί των διοδίων και με πανό που αναφέρουν «κατάργηση όλων των διοδίων, δημόσιες σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες».

Με ανακοίνωσή της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής «καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη».

Κινητοποίηση στα διόδια στον κόμβο Μεγάρων

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση έγινε στα πλευρικά διόδια στον κόμβο Μεγάρων που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγάρων - Νέας Περάμου για την κατάργηση όλων των διοδίων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής άνοιξαν την μπάρα των πλευρικών διοδίων και η διέλευση των οχημάτων ήταν ελεύθερη για περίπου 2 ώρες. Την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνεται ευρεία σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Μεγάρων.

Νέες κινητοποιήσεις και αύριο

Νέες κινητοποιήσεις και αύριο Κυριακή από τις 4 μ.μ.–6 μ.μ. στα διόδια της Φθιώτιδας θα διοργανώσει η γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή για πλήρη κατάργηση των διοδίων, συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.

Επίσης αύριο Κυριακή κινητοποίηση θα γίνει στα διόδια Θήβας, Τραγάνας, Αγ. Τριάδας στις 3.30 το απόγευμα με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς Ελλάδας.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Σε δήλωσή του για τις νέες αυξήσεις στα διόδια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

«Δεν αντέχει άλλο ο λαός μας να χρυσοπληρώνει ακόμα και τους δρόμους. Οι νέες αυξήσεις - φωτιά στα διόδια είναι απαράδεκτες, προκαλούν. Μέχρι πότε ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο επαγγελματίας, ο αγρότης θα πληρώνουν πανάκριβα την κατασκευή οδικών αξόνων για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα εταιρείες – μονοπώλια, σε βάρος του λαού που υποφέρει;

Η λαϊκή κατακραυγή πρέπει να κατευθυνθεί τόσο απέναντι στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις προκλητικές αυξήσεις στα διόδια, αλλά και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα μιλά για επιβολή "αναλογικών διοδίων", δηλαδή πάλι ο λαός να ακριβοπληρώνει τα διόδια. Το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή, ζητά την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων. Αυτή αποτελεί και τη μόνη, φιλολαϊκή λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου