Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχείς επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων που διαδηλώνουν ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις (ΦΩΤΟ)

902.gr
Χημικά και προσαγωγές εργαζομένων έξω από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωίκαθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα και με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τα ΜΑΤ απώθησαν εκ νέου τους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να ανοίξουν δίοδο για να αποχωρήσει η τρόικα από το υπουργείο.
Νωρίτερα, πριν τις 11 το πρωί, η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές με χημικά ώστε να τους εμποδίσει να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Η επίθεση των ΜΑΤ είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στο χώρο του υπουργείου, ενώ προσήγαγε 17 διαδηλωτές στη ΓΑΔΑ. Λίγο μετά τις 9 οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο πλευρό των προσαχθέντων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου