Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και Ελλήνων ομογενών

902


Φωτογραφία από Ουκρανούς φασίστες (πηγή A.P.)




Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής έθεσε το θέμα των απειλών και των διώξεων σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς ναζιστές.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για τρομοκρατικές απειλές και διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων ομογενών. Σε αυτές τις ενέργειες πρωτοστατούν ναζιστικές οργανώσεις και κόμματα της Ουκρανίας που δρουν με την κάλυψη της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι μια απ’ τις πρώτες πράξεις της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ήταν ο περιορισμός στα δικαιώματα στη γλώσσα και στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία υπήρχαν εδώ και δεκαετίες.

Αυτές είναι οι συνέπειες της επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στο εσωτερικό της Ουκρανίας, των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής, με θύματα τους λαούς που εδώ και χρόνια και κυρίως στα χρόνια του σοσιαλισμού ζούσαν και συμβίωναν ειρηνικά. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο ρόλος των ναζιστικών οργανώσεων, των Ουκρανών «χρυσαυγιτών» εν προκειμένω, απογόνων συνεργατών των ναζί, που λειτουργούν ως όργανα για να περάσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ και ΕΕ, να χύσουν το φασιστικό διχαστικό δηλητήριο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε αυτές τις καταγγελίες και να πάρει μέτρα για να σταματήσουν οι διώξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου