Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Απειλές για Γ' Παγκόσμιο -Ζήτημα ζωής και θανάτου

Και ξαφνικά μετά από πολλές δεκαετίες, ακούστηκε ξανά το φρικτό δίλεξο:

Παγκόσμιος πόλεμος...

Ακούστηκε ξανά, μετά από πολλά χρόνια που ακουγόταν ότι "οι πόλεμοι πλέον είναι μόνο οικονομικοί"... και ότι μια παγκόσμια πολεμική σύγκρουση είναι τώρα πια αδύνατη.

Ειπώθηκε μάλιστα από τν Πρωθυπουργό της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου Α.Γιατσένιουκ..
Μιας κυβέρνησης που στηρίζεται και αναγνωρίζεται από όλη την "φιλειρηνική", "ελεύθερη" και φυσικά "αντιφασιστική" καπιταλιστική Δύση.
Ο καπιταλισμός στο μονοπωλιακό στάδιο δειχνει καθαρά πόσο νύχι-κρέας είναι με το φασισμό.

Φασισμός σημαίνει θάνατος.
Κι όταν από τα στόματα δικά του ακούγεται η απειλή για τρίτο Παγκόσμιο(ακόμα κι αν ο Α.Γιασένουκ λέει ότι η απειλή για πόλεμο έρχεται από τη Ρωσία που απειλεί "ξαφνικά" και "αναίτια" την Ουκρανία...), τότε κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες λένε ότι έμπειρα στελέχη της CIA έχουν στήσει τα γραφεία τους μέσα στα κυβερνητικά κτίρια του Κιέβου.
Επομένως αυτά που ειπώθηκαν περι τρίτου Παγκόσμιου από την κυβέρνηση του Κιέβου δεν ήταν λογια και δηλώσεις μόνο του Κιέβου.
Ηταν κυρίως λόγια των Αμερικανών, λόγια δηλαδή των εκπρόσωπων τεράστιων και γιγάντιων συμφερόντων που είπαν απλά ότι δεν θα διστάσουν να αιματοκυλήσουν τον πλανήτη προκειμένου να στηρίξουν αυτά τα συμφέροντα.
Από την άλλη πλευρά ένας άλλος γίγαντας, η καπιταλιστική Ρωσία, δεν μπορεί παρά να σκέφτεται ανάλογα...

Τα πράγματα λοιπόν γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο καθαρά.
Ο καπιταλισμός σε βαθιά κρίση απειλεί και πάλι την ανθρωπότητα και τη ζωή.
Δείχνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, ότι πίσω από τα πέπλα και τη μάσκα της δήθεν στήριξης της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, κρύβεται το αδίστακτο και δολοφονικό πρόσωπό του.
Έχοντας συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο και δύναμη δηλώνει ανοιχτά ότι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει αυτή την ισχυ των όπλων προκειμένου να πετύχει τους  στόχους του.

Ειναι λοιπόν ζήτημα ζωής και θανάτου κυριολεκτικά να δουν οι λαοί τι συμβαίνει αλλά και τι σημαινει καπιταλισμός.
Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου το δυνάμωμα των λαών, των κινημάτων για την ειρήνη, των κινημάτων σε όλο τον κόσμο για την επιβίωση των φτωχών λαικών στρωμάτων.
Γίνεται σιγά-σιγά ζήτημα ζωής και θανάτου, το δυνάμωμα του αγώνα για την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου κόσμου του καπιταλισμού και το χτίσιμο ενός άλλου ανθρώπινου σοσιαλιστικού κόσμου.

Τα ερωτήματα σύντομα θα γίνουν αδυσώπητα:

Με τη ζωή ή με το θάνατο;

Με τα κέρδη ή με τον Άνθρωπο;

Με το Κεφάλαιο ή με τους Εργάτες;

Με το Σοσιαλισμό ή με τη Βαρβαρότητα;

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ είναι Ιμπεριαλιστικό στάδιο (ώς ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού). Δεν υπάρχει μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού. Η υπαρξη μονοπωλίων είναι ένα από τα 5 χαρακτηριστικά του καπιταλισμού στο άνώτερο ιμπεριλαστικό στάδιο, σύμφωνα με το βιβλίο του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ιμπεριαλισμός είναι μονοπωλιακός καπιταλισμός. Πιο απλά είμαστε στην εποχή όπου όλο και πιο καθαρά τα οργανωμένα (σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς) συμφέροντα των μονοπωλίων επιτίθενται στους λαούς χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες..Αυτό λεει το κείμενο προσπαθώντας να δείξει τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά, και κυρια προϋπόθεση για την αποδέσμευση είναι να ευχόμαστε την ήττα των ιμπεριαλιστικών "οργανισμών" που είμαστε "δέσμιοι" σ'αυτόν τον πόλεμο (στην Ουκρανία), και να το λέμε ξεκάθαρα για να μη πάθουμε καμία λαχτάρα σαν της 4ης Αυγούστου 1914...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμιά φορά πρίν γράψουμε κάτι,καλό θα ήταν να διαβάσουμε τι έχει γράψει ο ίδιος ο Λένιν.Αν ανοίξουμε την μπροσούρα(που πολύ έυκολα μπορούμε να προμηθευτούμε απο την Σ.Ε),''Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο(και όχι ανώτερο) στάδιο του καπιταλισμού'',θα δούμε στην σελ. 103(της μπροσούρας) να γράφει ο Λένιν ξεκάθαρα πως...''Αν θα χρειαζόταν να δοθεί ένας όσο το δυνατό πιο σύντομος ορισμός του ιμπεριαλισμού,θα έπρεπε να πούμε ότι ο ιμπεριαλισμός είναι το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμου.''.Οπως πολύ σωστά έγραψε ο Γιώργος Σαρρης.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή