Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ποινές πολύμηνης φυλάκισης με αναστολή στους χαλυβουργούς -Συγκλονιστικός Γιώργος Σιφωνιός (βίντεο)

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι» δηλώνουν οι χαλυβουργοί


Απόφαση κομμένη και ραμμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο σε βάρος των ηρωικών χαλυβουργών την Τετάρτη 9 Απρίλη. Το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούςΓιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού. Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.

Η απόφαση έγινε δεκτή με θύελλα συνθημάτων καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της επιχείρησης τρομοκράτησης των εργαζομένων από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Μέσα σε αυτή τη θύελλα των συνθημάτων το λόγο έλαβε ο Γιώργος Σιφωνιός, ο οποίος τόνισε: «Οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι. Οι άνθρωποι που μας δίκασαν δεν έχουν την συνείδηση του εργάτη, αλλά τη συνείδηση του εργοδότη». Παράλληλα ο Γιώργος Σιφωνιός ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που στάθηκαν αλληλέγγυοι όχι μόνο κατά την περίοδο της 9μηνης απεργίας τους, αλλά ακόμη και σήμερα, λέγοντας: «Να είστε σίγουροι ότι οι χαλυβουργοί θα ανταποκριθούν στα καθήκοντα που μας αναθέτει η εργατική τάξη στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογίας των 25 κατηγορουμένων χαλυβουργών, οι οποίοι με σθένος υπερασπίστηκαν τον πολύμηνο απεργιακό τους αγώνα. Συγκλονιστικός ο Γιώργος Σιφωνιός ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο. Στο πλευρό τους βρέθηκε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η δικαστική απόφαση, που καταδικάζει σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες 24 χαλυβουργούς για τον 9μηνο απεργιακό τους αγώνα, είναι εμπνευσμένη από το δόγμα "νόμος και τάξη" της συγκυβέρνησης, που -ως γνωστόν- εγκαινιάστηκε με την καταστολή της απεργίας των χαλυβουργών.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση όχι μόνο δεν μειώνει στο ελάχιστο αυτόν τον ηρωικό αγώνα, που έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και ζωής, αλλά επιβεβαιώνει ότι ο ταξικός αγώνας είναι αυτός που τρομάζει πραγματικά το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Καμία δικαστική απόφαση, κανένας αντεργατικός νόμος, κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός δεν μπορούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη, το λαό, αν το αποφασίσουν, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο και να επιβάλουν τελικά το δίκιο τους».

Σε ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Αυτή είναι η νίκη των χαλυβουργών. Ανάγκασαν θεούς και δαίμονες να τους αντιμετωπίσουν σε στημένο γι’ αυτούς παιχνίδι. Και δε λύγισαν. Και δε θα λυγίσουν! Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν την κατάπτυστη απόφαση. Να ενημερώσουν τα μέλη τους εργαζόμενους. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία τους, να δυναμώσουν την ενότητά τους και με τους ταξικούς αγώνες, να τσακίσουν κάθε μηχανισμό του βάρβαρου συστήματος που σαπίζει και κάνει τη ζωή μας μαρτύριο.» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου