Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σημείωμα για το απαγορευμένο συλλαλητήριο ecofiin 1/4

Το τειχος του ΠΑΜΕ


Τι ακριβώς έγινε χθές.

Στις 6 άρχισαν να μαζευονται σε Προπυλαια κ Κλαυθμώνος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ,ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ,Αναρχικοί κλπ και ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα.

Το ΠΑΜΕ με μεγάλες προσυγκεντρώσεις μπήκε στην Ομόνοια ακριβώς 7.00μμ. Μετά τις 7.30 άρχισε η πορεία προς Συνταγμα από Παν/μίου ξέροντας ότι και από τις 2 μεριές Σταδίου και Παν/μίου είχαμε άλλους μπροστά. Συνήθως όλοι οι άλλοι μαζεύονται είτε Κλαυθμώνος είτε Προπύλαια. Χθες είχαν πιάσει κ τα 2 περάσματα...

Το ΠΑΜΕ ανέβηκε μαχητικά και περιφρουρημενα και σταμάτησε στα Προπύλαια ακριβώς στην Ιπποκράτους μη μπορώντας να πάει πιο πάνω αφου ο δρόμος ήταν κλειστός από τους άλλους.
 
Στις 8 περίπου είδαμε να περνάνε περιφρουρήσεις μπροστά ενώ διαρκώς υπήρχε ενημέρωση και συζητήσεις στις πρώτες γραμμές των μπλοκ. Η σοβαρότητα ήταν πολύ μεγάλη και υπήρχε κλίμα σύγκρουσης.

Όταν πήγα μπροστά μαζί με τις περιφρουρήσεις είχε δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό αδιαπέραστο τείχος δεκάδων σειρών σκληρής περιφρουρησης. Το κλίμα ήταν παρ' όλα αυτά χαλαρό ενώ όλοι ήταν βέβαιοι ότι αναμενόταν πέσιμο. Μπροστά μπροστά ήταν στελέχη του ΚΚΕ(ΠΓ, ΚΕ, βουλευτές) και μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι πληροφορίες που έρχονταν από τους άλλους, τα πανώ τους ήταν λίγα μέτρα από εμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε πάνω κάτω προσπαθώντας να είναι παντού για τις εντυπώσεις κι ότι τα μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήγαιναν μία στη Σταδίου μία στα Προπύλαια. Αυτό δε θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κ φαινόταν παράξενο έως γελοίο. Οταν ξαναγύριζα πίσω στο σωματείο μας(ΠΜΣ), κάπου στη μέση της πορείας του ΠΑΜΕ, ακούστηκαν οι κρότου λάμψης. Πηγαίνοντας προς τα πάνω έβλεπα από τα πλάγια στα πεζοδρόμια να φεύγουν με διπλωμένα πανώ οι των Προπυλαίων...

Δόθηκε εντολή για οπισθοχώρηση αργά, αλλά ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

Το μπροστινό κομμάτι, κύρια της περιφρούρησης, που ήταν ένα πολύ δυνατό μπλοκ πολλών 100άδων ανθρώπων, έμεινε στη θέση του παρακολουθώντας τα όσα έγιναν. Εκει έπεσαν οι ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ, σταμάτησαν κι έστριψαν πίσω.

Στις 9 κι όταν όλοι οι άλλοι είχαν διαλυθεί και το τελευταίο μπλοκ του ΠΑΜΕ έφυγε από τα Προπύλαια.

Μου έκανε εντύπωση που μια ομάδα αναρχικών φώναζε μαζί μας "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά..." όταν σταματήσαμε στη Θεμιστοκλέους πριν την Ομόνοια.

Ένα σύντομο σχόλιο κι εδώ 




ΥΓ: Δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό μας στην περσινή διαδήλωση της 17 Νοέμβρη. Τότε πάλι υπήρχε απαγόρευση. Τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε έφυγαν κι άρχισαν να γυρίζουν πίσω, Το ΚΚΕ επέμεινε, απαίτησε να περάσει η διαδήλωση(ΟΛΗ) και τελικά το πέτυχε με τον όγκο και το κύρος του. Δε λέω ότι θα γινόταν το ίδιο και χθες, ούτε ξέρω ποιος θα ήταν ο σχεδιασμός αν είμασταν εμείς μπροστά. Είμαι σίγουρος όμως ότι κάποιοι άλλοι το σκέφτηκαν και έπιασαν τα στενά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου