Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ


Αριστερά και πολιτική


Αμετανόητη είναι πάντα, τόσο η ψυχή όσο και η φωνή του κεφαλαίου.



Την ανάγκη δημιουργίας «επιχειρήσεων - εθνικών πρωταθλητών»(!!!) , οι οποίες θα προκύψουν από την ανασυγκρότηση προβληματικών επιχειρηματικών κλάδων και θα είναι σε θέση να βγουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, θεωρεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Προς επιβεβαίωση η Τράπεζας Πειραιώς προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και σε έκδοση ομολογιακού δανείου.

Με άλλα λόγια η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου με όλα όσα συνεπάγεται στην καταστροφή χρήσιμων παραγωγικών δυνάμεων και πέταγμα στην ανεργία, εκατομμυρίων εργαζομένων, μικρομεσαίων και αγροτών, είναι το όνειρο του κεφαλαίου, είναι η λύση του για τα δικά του αδιέξοδα. Αδιέξοδα που προήλθαν ακριβώς από την εφαρμογή της ίδιας «λύσης» σε κάθε προηγούμενη περίοδο κρίσης του κεφαλαίου.

Αενάως θα αναπαράγονται οι κυκλικές - περιοδικές κρίσεις, θα οξύνεται η γενική κρίση του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, θα καταστρέφονται λαοί και παραγωγικές δυνάμεις που με ιδρώτα και αίμα αναπτύχθηκαν για να στριμώχνονται όλα στη μοναδική λύση που έχει το κεφάλαιο για την κρίση: στην εφαρμογή ίδιας πολιτικής συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης που φέρνει μεγαλύτερη κρίση.

Οι λαοί όμως και η εργατική τάξη δεν έχουν κανένα λόγο να υιοθετούν τη λογική του κεφαλαίου. Έχουν τη δική τους λογική που θέλει την απελευθέρωση των εργαζομένων και των παραγωγικών δυνάμεων από τις στενές, εκμεταλλευτικές, καταστροφικές και αδιέξοδες καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις. Κοινώς έχουν την η κοινή λογική που θέλει ανατροπή του καπιταλισμού και εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού. Ατσάλινη νομοτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου