Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η «Ηλεκτρονική Αθηνών» καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το μισθό τους για την «οικονομική ανάκαμψη» της εταιρείας!!! - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας






Να δώσουν μέρος του μισθού τους για την «οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας» καλούνται από την «Ηλεκτρονική Αθηνών» οι εργαζόμενοι της εταιρείας!!!!

Προκλητική μάλιστα η εταιρεία προτείνει η πληρωμή να γίνει ως εξής: Να δοθεί απ' τους εργαζόμενους το 1/4 του μισθού του Απρίλη, το 1/4 του μισθού του Ιούλη και το 1/2 του μισθού του Δεκέμβρη.







902

Συναδέλφισσες συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Η επιστολή της εταιρείας που λέει ότι ¨αποφάσισε¨ να προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος τις καθαρές αποδοχές ενός μήνα ως συμμετοχή στην οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι εταιρείες κτίζονται κυριολεκτικά πάνω στην αφαίμαξη και τη στυγνή εκμετάλλευση του εργάτη.

Μην υπογράψετε το έντυπο που σας δίνει η εταιρεία, μην υπογράψετε τη θανατική σας καταδίκη, αυτό που κάνει η εταιρεία είναι παράνομο.

Δυστυχώς έχουμε πολύ πικρή πείρα και εμπειρία στο εμπόριο από αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι εργαζόμενοι στα SPRIDER είχαν υποστεί δυο απανωτές μειώσεις μισθών για να ¨σώσουν την εταιρεία¨ , η SPRIDERκατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι SPRIDER βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, άνεργοι, χωρίς αποζημίωση, χωρίς δικαίωμα εγγραφής ούτε στο Ταμείο Ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι στη NEOSET ήταν απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες, για να ¨σώσουν την εταιρεία¨ , η NEOSET κατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι στην ίδια μοίρα με τους εργαζόμενους από τα SPRIDER.

Οι εργαζόμενοι στο FOKA ήταν οκτώ μήνες απλήρωτοι, η εταιρεία κατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι στην ανεργία, χωρίς να έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους, χωρίς αποζημίωση, χωρίς Ταμείο Ανεργίας

Την ίδια τακτική ακολούθησε και η εταιρεία ALIMENTA TOPόπως και η ATLANTIK Super Market που άφηναν απλήρωτους τους εργαζόμενους για να ¨σωθεί η εταιρεία¨ και στο τέλος κατέβασε ρολά.

Η κρίση δεν κτυπά με τον ίδιο τρόπο τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ενδέχεται να έχει μείωση του ποσοστού κέρδους της, όμως και τις εποχές που ομολογούσε τα κέρδη της δεν τα μοιραζότανε με σας τους εργαζόμενους.

Μην υποκύψετε στο φόβο, τη μοιρολατρία, την ανασφάλεια, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Ελάτε τώρα σε επαφή με το κλαδικό σας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Έχουν πείρα και εμπειρία πλέον οι εργαζόμενοι ότι όσες θυσίες και αν υποστούν δεν σώζονται από την εξαθλίωση. Εάν συναινέσουμε στα σχέδια της εταιρείας, η εργοδοσία θα γίνει ακόμα πιο επιθετική και οι θυσίες από την πλευρά μας δεν θα έχουν τέλος.

Θυμηθείτε ότι η εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ σας είχε επιβάλει και άλλες θυσίες για τα κέρδη της, σας είχε επιβάλει μειώσεις μισθών, και ο μισθός σας πλέον αγγίζει τα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Μήπως η επόμενη θυσία θα είναι η προσφορά εθελοντικής εργασίας χωρίς μισθό;


ΤΟ Δ.Σ.

από Οικοδόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου