Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ: Με μεγαλύτερο πείσμα, όλοι σήμερα στις 7μμ στην Ομόνοια!


Ανακοινώσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις


Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεχτη. Η μετατροπή πλατειών και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και "υγειονομικές ζώνες" δεν πρόκειται να γλιτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης.
  Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν' απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα».

Την απαγόρευση του σημερινού συλλαλητηρίου καταγγέλλει και η ΟΓΕ. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ας το καταλάβουν ότι "σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Ολες στο συλλαλητήριο περήφανα, συλλογικά, οργανωμένα και στην προσυγκέντρωση της ΟΓΕ στην Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ.».

Να καταδικάσουν την τρομοκρατία και ν' ακυρώσουν στην πράξη την απαγόρευση, καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις και όλους τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ. «Οργανώνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην καταστολή κυβέρνησης - ΕΕ, που θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ. Επίσης, την απόφαση για απαγόρευση καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους δεκάδες συνδικάτα και άλλοι φορείς του κινήματος.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για τη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια έχουν οριστεί οι παρακάτωπροσυγκεντρώσεις, όλες στις 6.30 μ.μ.:
Πλατεία Κάνιγγος: Τα Σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ. Επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες), μαζικοί φορείς Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Πλατεία Βάθης: Τα Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα. Επίσης, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από Δυτικό Τομέα, Θριάσιο - Μέγαρα και Βόρειο Τομέα.
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φορείς από Νότιο Τομέα και Πειραιά.
Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου