Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στα 100 καλύτερα ερευνητικά ΑΕΙ

 Ημερησία

Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούν τις επιδόσεις των ιδρυμάτων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και στην ευρύτητα των ερευνητικών τους πεδίων
Νέα τιμητική διάκριση απέσπασε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο κατέλαβε τη 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη για το 2010. Μάλιστα το ΕΜΠ σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο καθώς το 2009 ήταν στην 47η θέση.

Το ελληνικό ίδρυμα έλαβε την τιμητική διάκριση με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας η οποία βασίζεται στα ετήσια δεδομένα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία χρόνια. Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούν τις επιδόσεις των ιδρυμάτων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη δραστηριότητα και τη συμμετοχή τους σε συνέργειες με άλλους εταίρους, καθώς και την ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων.
Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης (Imperial College of Science Technology and Medicine, Ecole Polytec­hnique Federal de Lausanne κ.λπ) . Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων με κριτήριο την παγκόσμια φήμη, το ΕΜΠ κατατάσσεται τρίτο, πίσω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, και το Πανεπιστήμιο του Wagen­ingen.

Σημειωση Γ.Σαρρή:Γι αυτούς που με τόση ευκολία μιλάνε για αισχρή τριτοκοσμική Ανώτατη Παιδεία.
Τα Ελληνικα ΑΕΙ εννοείται πως θα ηταν πολύ πιο ψηλά σε όλες τις λίστες κατάταξης που σαν βασικά κριτήρια έχουν τη γλώσσα(!) ή το πόσοι ξένοι φοιτητές τα παρακολουθούν (δηλαδή πάλι τη γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου