Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προβάδισμα ΝΔ κατά 1,3% έναντι του ΠΑΣΟΚ

http://www.naftemporiki.gr/
Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται η δημοτικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία δίνει προβάδισμα 1,3% στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 17,8% και το ΠΑΣΟΚ 16,5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5, ο ΛΑΟΣ με 5,7, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,1, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 3,1, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8 και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.
Σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 67,6% των ερωτηθέντων) τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Το 53,9% κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου, ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με το 61,4% των ερωτηθέντων είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.
Υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν τάσσεται την ίδια ώρα τό 54,2%, ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .
Οσον αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου