Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μεταλλεία και μεταλλουργία χρυσού στην …”Κασσάνδρα Χαλκιδικής”!!!



http://antigoldgreece.files.wordpress.com/2011/07/papakonstantinouskitso2.jpg?w=480&h=300
Δελτίο Τύπου του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
με την υπογραφή της ΑΕΠΟ του έργου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής το ΥΠΕΚΑ εκτιμά βάσιμα ότι οι προοπτικές της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Ελλάδα ανοίγονται σε ένα νέο δρόμο όπου η διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική ευθύνη και η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζουν προς όφελος της χώρας.
Χαράς ευαγγέλια στην “Κασσάνδρα Χαλκιδικής”, αφού ο άνθρωπος που έσωσε την χώρα ως Υπουργός Οικονονομικών, ως Υπουργός Περιβάλλοντος μετέφερε το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από τη βόρεια Χαλκιδική στην Κασσάνδρα της νότιας Χαλκιδικής! Αυτό βέβαια επειδή “η μεταλλουργία χρυσού δένει αρμονικά με τον τουρισμό” (!), κατά την  αγαπημένη ρήση του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, σύμβουλος του οποίου στο Υπουργείο Οικονομικών διετέλεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο άνθρωπος είναι για τα πανηγύρια!
Στις 17 Ιουνίου ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος για να σώσει με τις “μεγάλες επενδύσεις” την οικονομία που ρήμαξε ως Υπουργός Οικονομικών. Στις 8 Ιουλίου υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αφού προηγουμένως μελέτησε τόσο καλά το όλο θέμα ώστε κατάλαβε ότι η επένδυση γίνεται στην “Κασσάνδρα Χαλκιδικής”!
Φυσικά διαπίστωσε ο νέος ΥΠΕΚΑ ότι “για την αξιολόγηση της ΜΠΕ τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα από την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία και έγινε μακρά διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και φορείς της περιοχής”. Απονέμει έτσι ο Σωτήρας του Έθνους τον τίτλο “τοπική κοινωνία” στην αγυρτεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου που τον περασμένο Δεκέμβριο είπε ΟΜΟΦΩΝΑ το ΝΑΙ στις 4000 σελίδες και τους 100 χάρτες που, τόσον οι “Αρχηγοί” Ζωγράφος-Λαφαζάνης, όσο και οι εκτελούντες διατεταγμένη από αυτούς υπηρεσία Νομαρχιακοί Σύμβουλοι- ατσίδες δεν είδαν ποτέ ούτε στον ύπνο τους. Αποδεικνύεται έτσι ότι εκείνη η κατάπτυστη απόφαση δεν ήταν απλά “ένα ακόμα έγγραφο που θα συνεκτιμηθεί με όλα τα υπόλοιπα”, όπως πάσχιζε να μας πείσει η “Πασιονάρια” των χρυσών επενδύσεων Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, αλλά ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε την αδειοδότηση της “χρυσής” επένδυσης. Και κλείδωσε τις δημόσιες διαβουλεύσεις, τις εκθέσεις-κόλαφο για την ΜΠΕ του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, του Δασαρχείου Αρναίας και τις γνωματεύσεις-φωτιά Πανεπιστημιακών Καθηγητών όπως ο Διαμαντής Καραμούζης, ο Θεοχάρης Ζάγκας, ο Σαράντης Δημητριάδης και άλλοι.
Οι Ζωγράφος-Λαφαζάνης ανέβασαν στα ύψη την μετοχή της EUROPEAN GOLDFIELDS, έστρωσαν το δρόμο για το δάνειο-σωτηρία για τον Μπόμπολα των 300 εκατ. δολαρίων και άνοιξαν τις κάνουλες που θα γεμίσουν τις στεγνές δεξαμενές της EUROPEAN GOLDFIELDS και των εθνικών νταβατζήδων με κέρδη 20 δις ευρώ στα επόμενα 15-20 χρόνια. Και όποιος θέλει να καταλάβει τι εννοούμε με πιο πάνω ας καταλάβει. Τα δυο σαΐνια της πολιτικής – και όχι μόνο – της Χαλκιδικής το ξέρουν καλά. Και αυτό έχει σημασία.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε στο πόδι την επένδυση στην “Κασσάνδρα Χαλκιδικής”. Δεν είχε τον καιρό να ανιχνεύσει τις παγίδες που στήνουν γι’αυτόν η σύσταση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις 9/12/2003, η πράξη μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από τις TVX GOLD και  TVX HELLAS στο Ελληνικό Δημόσιο στις 12/12/2003 και η πράξη μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, πάλι στις 12/12/2003. Δεν είχε το χρόνο να μελετήσει την ΑΠΑΤΗ που έστησε ο Χρήστος Πάχτας στην συνεδρίαση της Βουλής της 8ης Ιανουαρίου 2004, ούτε τις μαύρες τρύπες του Ν. 3220/2004 που κυρώνει τις απάτες του Πάχτα. Και τέλος δεν είχε καιρό να μελετήσει τη ΛΗΣΤΕΙΑ  του μεγάλου εθνικού ορυκτού πλούτου των Μεταλλείων Κασσάνδρας και την ΚΟΜΠΙΝΑ της μετανάστευσης του μέχρι το τελευταίο γραμμάριο χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου, στο Yukon του Καναδά.
Δύο “πρώην” του Υπουργείου Οικονομικών, δυο από τους ανθρώπους που ευθύνονται για την οικονομική μας τραγωδία, έχουν βαλθεί να ξεκοιλιάσουν τη Χαλκιδική. Οι υπογραφές πέσανε όμως τίποτα δεν τελείωσε. Ο Χρήστος Πάχτας το γνωρίζει ήδη καλά. Έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου