Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αυτός είναι ο μυστηριώδης "κουκουλοφόρος" που φυγάδευσαν τα ΜΑΤ


traboukos_new
Το παζλ με τον "μυστηριώδη" κουκουλοφόρο με την σιδηρόβεργα στα χέρια, που εμφανίζεται σε βίντεο να συνομιλεί και στη συνέχεια να φυγαδεύεται από ανθρώπους τον ΜΑΤ, αρχίζει να ολοκληρώνεται.
Ποιος είναι αλήθεια ο... "κουκουλοφόρος" Απόστολος Σουκαράς;

Αρχικά ειπώθηκε ότι επρόκειτο για παρακρατικούς που συνεργάζονταν με την αστυνομία με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το βίντεο.
Σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε τηλεφωνικά ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο. Οπως είπε λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και τραυματίστηκε. Τόνισε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. Ωστόσο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά το σιδερένιο λοστό που κράταγε την ώρα που μίλαγε στους αστυνομικούς.
file.ashx
O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης επιβεβαίωσε την ότι ο σωματώδης άνδρας που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με την άσπρη μπλούζα να κρατάει μια σιδερόβεργα από ράφι ντέξιον είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ, γνωστός για τις ακραίες συμπεριφορές του και τις διασυνδέσεις του με ακροδεξιές ομάδες. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ αναφέρει ότι ο Σουκαράς συνεργαζόταν με τον έντυπο «Απολλώνειο Φως», ακροδεξιών αποχρώσεων.
Ενδεικτικό των απόψεων του κ Σουκαρά είναι ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας τα ΝΕΑ. Με αφορμή άρθρο του δημσοιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη για την Μαρία Κούνεβα, τον Ιανουάριο του 2009, ο κ. Σουκαράς έγραψε:
Δεν γνωρίζουμε ποιος και γιατί επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα. Το ίδιο είχε συμβεί και σε μια Ελληνίδα που περίμενε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη πριν δύο χρόνια περίπου. Για τους βιασμούς, τις δολοφονείες, τις ληστείες, τις κλοπές που έχουμε υποστεί μέσα στην πατρίδα μας από τους ξένους δεν λέτε τίποτα. Έξω όλοι οι ξένοι από την Ελλάδα. ΥΓ. Να πάρουν και τα παιδιά τους μαζί. ΥΓ2. Το μεγαλύτερο ποσοστό του όχλου που έκαψε την Αθήνα αποτελείτο από "παιδιά μεταναστών", που γεννήθηκαν δωρεάν εδώ, που πανε στα νοσοκομεία δωρεάν εδώ και που πάνε σχολείο δωρεάν εδώ.
Τι είναι το «Απολλώνειο Φως»
Με τίτλο «Ελληνοκεντρική Έκδοση για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», ο δικτυακός τόπος «Απολλώνειο Φως» φιλοξενεί εκδόσεις ακροδεξιού έως και ναζιστικού περιεχομένου, ενώ επανηλημμένως τα εξώφυλα του... κοσμεί ο Αδόλφος Χίτλερ!
hitler
Ο πρωταγωνιστής του βίντεο όμως μέσα από το το blog ethel-sinadelfos.blogspot.com, υποστηρίζει ότι αυτός και συνάδελφοί του έπεσαν θύματα αναρχικών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που τους χτύπησαν γιατί έφεραν την ελληνική σημαία.
163a
O κ. Σουκαράς με τους συναγωνιστές του
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Σουκαράς που έκανε την ανάρτηση στο blog:
«Χθες ζήσαμε μια περιπέτεια που κανείς δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συμβεί στην πλατεία Συντάγματος. Πέντε άτομα δεχτήκαμε επίθεση από 500(δεν είναι υπερβολή!!!) αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες (πείτε τους όπως θέλετε). Ευτυχώς μπήκαμε στην στοά της Όθωνος 10 όπου μπορέσαμε να οχυρωθούμε μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας».
Εκεί όμως που το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται είναι λίγο πιο κάτω στα όσα γράφει στο μπλογκ ο κ. Σουκαράς και τα οποία απέχουν από τα όσα δήλωσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα. Αυτό όμως που απέχει από την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώθηκε στο επίμαχο βίντεο είναι η περιγραφή της «εισόδου» τους στη Βουλή με την βοήθεια των αστυνομικών μιας και στο ίδιο blog υποστηρίζουν πως κατάφεραν μόνοι τους να βγουν από τη στοά και να χαθούν στο πλήθος:
«Οι ΜΑΤάδες μας έδιωχναν να πάμε κάτω και από κάτω μας περίμεναν με τις βαριοπούλες που κουνούσαν μπροστά στην αστυνομία (στα δέκα μέτρα!). "Είσαι τρελός λέμε στο υπέυθυνο μια διμοιρίας, που μας στέλεις;" Καμία συμπαράσταση, πλήρης αδιαφορία, λες και ήθελαν να μας "δώσουν " στους κουκουλοφόρους οι οποίοι μας φώναζαν ότι είμαστε ρουφιάνοι της αστυνομίας! Τους ζητήσαμε να μας συλλάβουν και πάλι τίποτα...Τελικά σε κάποια στιγμή με πολλά χημικά που έσπασε ο κόσμος φύγαμε μαζί με το πλήθος και χαθήκαμε...»
Όλοι πλέον γνωρίζουν μέσω του επίμαχου βίντεο ότι ο "κουκουλοφόρος"  κ. Σουκαράς ψεύδεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου