Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Χρυσό για τα κορίτσια του πόλο

Τα Νέα


Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη.

Τα κορίτσια του Μορφέση, έπιασαν εκπληκτική απόδοση και επικράτησαν της Κίνας με σκορ 9-8.
Μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών του πόλο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που πήρε μετάλλιο τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες (2004), όσο και σε ευρωπαϊκό (2010) και παγκόσμιο(2011) πρωτάθλημα. Στους ολυμπιακούς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο , ενώ δεύτερη ήταν και στο ευρωπαϊκό τού Ζάγκρεμπ πριν από ένα χρόνο.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η εθνική μας δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ! Ακόμη και στο τέλος, όταν η Κίνα πλησίασε στο ένα γκολ, οι παίκτριες της εθνικής διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν άφησαν να τους φύγει από τα χέρια το χρυσό μετάλλιο. Μια από τις μεγαλύτερες  επιτυχίες στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Η Ρουμπέση σημείωσε τρία γκολ και άλλα τρία έβαλε η Ασημάκη. Από ένα πέτυχαν οι Μανωλιουδάκη, Μελιδώνη και Λιόση.

Η διακύμανση: 1-0 Ασημάκη, 1-1 Λιου, 2-1 Ρουμπέση, 2-2 Γι, 3-2 Ρουμπέση, 4-2 Μανωλιουδάκη, 5-2 Ρουμπέση, 5-3 Λιου, 6-3 Ασημάκη, 6-4 Τενγκ, 7-4 Μελιδώνη, 7-5 Γουάνγκ, 8-5 Ασημάκη, 8-6 Γουάνγκ, 9-6 Λιόση, 9-7 Σονγκ, 9-8 Σουνγκ.

Το σκορ ανά περίοδο: 2-2, 2-0, 4-4, 1-2.

Ο κόσμος που γέμισε το κολυμβητήριο χειροκρότησε τα κορίτσια και αναγνώρισε πως κατέκτησαν δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, η Κούβδου αναδείχθηκε σε κορυφαία τερματοφύλακας του τουρνουά, ενώ η Αντιγόνη Ρουμπέση είναι μέλος της καλύτερες επτάδας! Μια ακόμη προσωπική διάκριση για τη Ρουμπέση, την παίκτρια που έκανε τα πάντα , έβαζε γκολ και έπαιζε δυνατές και σωστές άμυνες.

Να τονιστεί ότι η ελληνική ομάδα είχε μόνο νίκες στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο. Στην πρώτη φάση νίκησε 10-9 την Ισπανία, 11-8 τη Βραζιλία και 6-5 τη Ρωσία. Στα  προημιτελικά απέκλεισε την Ολλανδία (χρυσό στο Πεκίνο ) με 12-10 και στα  ημιτελικά επικράτησε της Ιταλίας με  σκορ 14-11.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τα κορίτσια  από τη Ρωσία (8-7 την Ιταλία).

Αρχιτέκτονας του θριάμβου είναι ο Γιώργος Μορφέσης και την ομάδα αποτελούν οι :  Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αντωνάκου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Λαρά, Γουλά.Αξίζει, φυσικά, να επισημανθεί πως η εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο, εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Λονδίνου.

Ο Γιώργος Μορφέσης, μεταξύ άλλων υποστήριξε: « Σκεφθήκαμε πως το άγχος  θα το είχαν οι Κινέζες, γιατί ήταν γεμάτο το κολυμβητήριο, ενώ εμείς δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα  σε κανέναν. Μόνο υπέρ μας  μπορούσε να λειτουργήσει αυτό. Στο τέλος δεν πρόλαβα να σκεφθώ κάτι γιατί με πέταξαν στην πισίνα.Υπάρχει καλή χημεία στην ομάδα και ξεκάθαροι ρόλοι. Παράλληλα, τα κορίτσια είναι πολύ καλά παιδιά. Ημασταν έτοιμοι και για την παράταση, καταφέραμε όμως  να κρατήσουμε τη νίκη και βγάλαμε δύο τρεις καλές άμυνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου