Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κι άλλος με "κομμουνιστικό παρελθόν"

Τελικά αν το ψάξεις, όλοι σ'αυτό τον τόπο κάποτε ήταν αριστεροί και κομμουνιστές.
Απλά μετά "το ξανασκέφτηκαν κι έβαλαν μυαλό". Κι άλλοι έγιναν αριστεροί με ολίγη, άλλοι αριστεροί με το νόμο και την τάξη, άλλοι συνεπείς αριστεροί, άλλοι πλούσιοι καπιταλιστές αριστεροί που αναγνώρισαν το μεγαλείο του καπιταλισμού κι άλλοι έγιναν φασίστες που αποφάσισαν να στηρίξουν με ρόπαλα και μαχαίρια το μεγαλείο που αναγνώρισαν οι προηγούμενοι και σεβάστηκαν οι προπροηγούμενοι.
Ενας απ'αυτούς ήταν
λέει κι ο Καιάδας...
Θεός φυλάξοι...

Αυτοί οι χυδαίοι που τα λένε όλα αυτά βέβαια, δεν ξέρουν ότι από το ΚΚΕ μπερδεμένοι μπορεί πέρασαν αρκετοί, άνθρωποι που δεν άντεξαν κι έχασαν το κουράγιο τους επίσης, δεν είναι κι εύκολο άλλωστε να είσαι κομμουνιστής, αλλά καθάρματα και δολοφόνοι δε χωρούσαν ποτέ. Εκτός από αυτούς που "εκτελούσαν υπηρεσία" άλλων φυσικά

Το πιο κάτω από "κουτί της πανδώρας"

Το ψέμμα του “Καιάδα” και το άδειασμα του Ριζοσπάστη



“Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς”, έλεγε το σλόγκαν γνωστής διαφήμισης. Προφανώς οι εμπνευστές της διαφήμισης δεν είχαν κατά νου το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή ή άλλιώς Καιάδα. Ο κ. Γερμενής όμως θα πρέπει να έχει κατά νου από δω και πέρα τη συγκεκριμένη διαφήμιση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υπέπεσε σε ένα σφάλμα στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του στη Βουλή. Όπως ανέφερε ο παππούς του διάβαζε τον «Ριζοσπάστη» στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Με τη μόνη διαφορά ότι η εφημερίδα δεν κυκλοφορούσε καν τότε. Η κυκλοφορία της είχε διακοπεί από το 1947 έως και το 1974.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, το καθεστώς της ολιγαρχίας κλείνει το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στις 17 Οχτώβρη 1947 –τριάντα ακριβώς χρόνια από την πρώτη του έκδοση- με βάση το φασιστικό Γ” Ψήφισμα. Η διακοπή του αυτή θα είναι μακροχρόνια και θα κρατήσει 27 ολόκληρα χρόνια…. Στις 25 Σεπτέμβρη του 1974, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αναγεννήθηκε από τη στάχτη αυτή, για να συνεχίσει την ιστορική αποστολή του, σαν όργανο του Κόμματος της εργατικής τάξης σαν εφημερίδα αρχών, σα συλλογικός προπαγανδιστής, αγκιτάτορας και οργανωτής μέσα στο λαό, για να εμψυχώνει τους νέους αγώνες του για την ελευθερία, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.»

1 σχόλιο:

  1. εχω κατι διευθυνταδες στην δουλεια που λενε τα ιδια.. οτι στα νιατα τους ηταν ΚΚΕ ...και μετα βαλανε μυαλο.
    ανθρωπακια μικρα


    johngr1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή