Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πανελλαδική μέρα κινητοποίησης των γονιών για τα προβλήματα στα Μουσικά σχολεία



Είδαμε πριν λίγο τα παιδιά των μουσικών σχολείων έξω από το Υπ.Εσωτερικών.
Φωνές και συνθήματα με ένα τόνο διαφορετικό πιο "μουσικό"
Τα μουσικά σχολεία, όπως και τα άλλα σχολεία, είναι γεματα προβλήματα.
Όπως είπαν τα ίδια τα παιδιά δεν έχουν δασκάλους ούτε για τα πιο βασικά όργανα όπως η κιθάρα.
Η τέχνη, ακόμη κι η μουσική που είναι ίσως η πιο απλή και λαική μορφή της, στις μέρες της καπιταλιστικής κρίσης πηγαίνει κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Τη στιγμή ακριβώς που τη χρειαζόμαστε πιο πολύ. Το δείχνουν άλλωστε οι απολύσεις στις ορχήστρες της ΕΡΤ, τα προβλήματα σε κρατικές ορχήστρες και ορχήστρες Δήμων, Ωδεία κλπ.


Η είδηση πιο κάτω από το 902.gr


Πανελλαδική μέρα κινητοποίησης των γονιών για τα προβλήματα στα Μουσικά σχολεία

Σε μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία η σημερινή, σύμφωνα με απόφαση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών, τα κενά των εκπαιδευτικών και τη σίτιση.

Η ανάγκη κινητοποίησης προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε η ΑΣΓΜΕ με το ΔΣ τηςΠανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τον καλύτερο συντονισμό της πάλης. (Το κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου).

Σήμερα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις:

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι κινητοποίηση στο Υπ. Εσωτερικών

Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 το μεσημέρι σχολεί από το νομό και τα Γιαννιτσά θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Στην Τρίπολη, στις 11.30 διαδηλώνουν τα μουσικά σχολεία Καλαμάτας, 'Αργους, Κορίνθου, Σπάρτης στο μουσικό σχολείο της Τρίπολης.

Στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι γονείς και μαθητές θα συγκεντρωθούν στην πλ. Ελευθερίας.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται επίσης σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Σέρρες, Πτολεμαϊδα, Σιάτιστα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Αμφισσα, Αγρίνιο, Αρτα, Πάτρα, Βαρθολομιό και Χίο.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων όπως μπαίνουν στο κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ είναι:
Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους.
Να αποσυρθεί τώρα η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις.
Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά.
Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών για λειτουργίες της εκπαίδευσης.
Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.
Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν μόνο οι εφοπλιστές! Αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ' όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος.
 
Απαγόρευση σε εταιρεία φυσικού αερίου να αφαιρεί την παροχή όταν υπάρχουν οφειλές. Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.
Για τον υποσιτισμό. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις δομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.
Απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ολοήμερα και τα 28άρια τμήματα. Καμία συγχώνευση - σύγχρονα και ασφαλή κτίρια - καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά.
Απόσυρση του νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ακόμα σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ προχώρησε σε απολογισμό της δράσης της όλο το προηγούμενο διάστημα. Η απόφαση επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου