Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

H "δημοκρατία" του Α.Σαμαρά κι εμείς οι ακραίοι- "από τη μια ... κι από την άλλη"(βίντεο)

Προσέξτε πόσο "γλυκά" και "δημοκρατικά" ετοιμάζεται ο Α,Σαμαράς να εξαπολύσει επίθεση ενάντια σε όποιον απειλεί την εξουσία αυτών που  στηρίζουν το κόμμα του κι αυτόν.
Δεν είναι λοιπόν μόνο η βία "ακραία συμπεριφορά";
Είναι και η πολιτική άποψη;
Πότε όμως; Οταν είναι αντίθετη από τις απόψεις της ΝΔ απλά;
Οχι βέβαια. Διαφορετικές απόψεις έχουν και η ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, ή οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Ακραία άποψη" είναι εκείνη που απειλεί το σύστημα και τους μηχανισμούς του, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που είναι αναγκαία εργαλεία για τον καπιταλισμό της εποχής του ιμπεριαλισμού.



"Έχουμε λοιπόν από τη μια πλευρά τη Χρ.Αυγή κι από την άλλη μια ακραία αντιπολίτευση, αυτούς που θέλουν να βγούμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ...", "...αυτό θα ήταν επιζήμιο για το ελληνικό ζήτημα..." είπε ο πρωθυπουργός.
Η αλήθεια είναι ότι η άποψη αυτή θα ήταν οπωσδήποτε "επιζήμιο" για τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Γι αυτό λοιπόν σκέφτονται πως πρέπει να κάνουν κάτι....
Αυτή είναι η δημοκρατία τους.
Υστερα έχουν το θράσος να κατηγορούν τους κομμουνιστές ότι "απειλούν τη Δημοκρατία".

Για ποια δημοκρατία μιλάνε; 

Ας ρωτάμε όμως πάντα.
Για ποια δημοκρατία μιλάνε;
Γιατί βέβαια η δημοκρατία τους δεν είναι τίποτα άλλο από δικτατορία της αστικής τάξης και των μονοπωλίων.
Όπως άλλωστε και η δική μας δημοκρατία  είναι η δικτατορία των καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων, αγροτών κλπ. που αντικειμενικά μπαίνουν στο πλευρό της.
Η διαφορά είναι ότι "από τη μια" η αστική τάξη και η πλουτοκρατία είναι μια αισχρή μειοψηφία που μας κάθεται στο σβέρκο εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της ως κάτοχος της πραγματικής εξουσίας, του κράτους και των μηχανισμών του.
"Από την άλλη" ο λαός, οι καταπιεσμένοι, οι προλετάριοι, ο λαός που υποφ'ερει δηλαδή με πρώτη την εργατική τάξη είναι η τεράστια, συντριπτική πλειοψηφία και επομένως αποτελείται από αυτούς που πρέπει να πάρουν την πραγματική εξουσία στα χέρια τους.

(Το βίντεο είναι από το 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου