Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ιταλία: Γενική απεργία την Παρασκευή από τα ταξικά σωματεία


Με γενική απεργία και πανιταλικό συλλαλητήριο στη Ρώμη την Παρασκευή απαντούν τα ταξικά συνδικάτα στη νέα αντεργατική επίθεση. Την απεργία την έχει προκηρύξει η USB (Ένωση Συνδικάτων Βάσης) και πρωτοβάθμια σωματεία με ταξική γραμμή.

Η USB, που στηρίζει την ταξική αγωνιστική γραμμή της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στο κάλεσμά της για την απεργία αναφέρει: «Τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο σύμφωνο σταθερότητας. Θα υπάρξουν μέτρα για άλλη μια φορά ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Αναμένεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες και ενδεχόμενη επαναφορά του φόρου στα ακίνητα και ιδιαίτερα στην πρώτη κατοικία».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται στο γεγονός της ανεργίας των νέων που ξεπερνάει το 50%, στην αύξηση των εξώσεων λόγω αδυναμίας πληρωμής των ενοικίων ακόμη και σε πόλεις που δεν υπήρχε ιστορικά πρόβλημα στέγασης καθώς επίσης και στο ξεπούλημα στις πολυεθνικές εταιρειών όπως η «Αλιτάλια».

Το ΚΚ - Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά με
ανακοίνωση της ΚΕ του καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις σχετικά με το πλαίσιο της απεργίας και κάνοντας αναφορά στη θέση του κόμματος για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και οικοδόμηση ενός ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, του Ενωτικού Εργατικού Μετώπου (FUL). Που αναφέρεται και ως καθήκον για τους κομμουνιστές μέσα από τις θέσεις του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Γενάρη.

Στην ανακοίνωση της ΚΕ αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα: «Με αφετηρία την άμεση ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου ένα ταξικό συνδικάτο, στα πλαίσια μιας ξεκάθαρης διεθνούς τοποθέτησης εντός της ΠΣΟ, οι κομμουνιστές τονίζουν την ανάγκη για:
Την απόρριψη και αντίσταση, σε όλα τα επίπεδα, της ίδιας της ουσίας και των συνεπειών που έχουν οι άδικες συμφωνίες CGIL - CISL - UIL - UGL - εργοδοτών για την εκπροσώπηση στο χώρο εργασίας και την παραγωγικότητα, καθώς και απέναντι στη νέα επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην απεργία και στην εργασία με την εφαρμογή του εγκληματικού μοντέλου που ακολουθήθηκε και στη «Φίατ».
Να μπουν στο επίκεντρο τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους και τον αγώνα για τη συλλογικότητα.
Να αντιπροτείνουμε απέναντι στο παραπλανητικό "κοινωνικό εισόδημα" την κατάκτηση του κατώτατου μισθού και της μόνιμης δουλειάς.
Να συσσωρευτούν εκείνες οι δυνάμεις, οι ικανότητες να αναλύουμε και να οργανώνουμε ώστε να περάσουμε επιτέλους από ψευδοκινήματα, από τον εφήμερο αυθορμητισμό και από αγώνες αμυντικούς και συχνά ηττοπαθείς στην αντεπίθεση των εργατικών αγώνων».

Με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC) καλεί τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές και τους μαθητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι ερωτηματικά προκαλεί το ότι ακριβώς την επόμενη μέρα της γενικής απεργίας προγραμματίζεται κινητοποίηση στη Ρώμη ενάντια στην κατασκευή ενός νέου σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας που θα ενώνει το Τορίνο με τη Λιόν και ενάντια στην κατασκευή του MUOS (Mobile User Objective System) στη Σικελία, ενός συστήματος τηλεπικοινωνιών που θα καλύπτει από το 2015 τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κυβέρνηση καθώς και η δημοτική αρχή στη Ρώμη με δηλώσεις τους επιχειρούν να σπείρουν το φόβο στους εργαζόμενους ενόψει του «2ημέρου κινητοποιήσεων» με σαφή στόχο τους να μη συμμετάσχουν οι εργάτες στην απεργία. Στην επιχείρησή τους αυτή, για να στηθεί σκηνικό καταστολής, αξιοποιούν και τη δράση του λεγόμενου αντιεξουσιαστικου χώρου και προβοκατόρικων μηχανισμών που έχουν και στο πρόσφατο παρελθόν αξιοποιηθεί για το χτύπημα εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων και το τσάκισμα κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος στην Ιταλία.

πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου