Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Οχι άλλη "ανθρωπιά"

Ωρες ολόκληρες κυριολεκτικά ασχολούνται όλες οι εκπομπές όλων των καναλιών με τη μικρή ξανθή Μαρία που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά. Προφανώς και το θέμα της πιθανής αρπαγής ενός παιδιού, ή παιδιών αν βρεθεί ότι υπάρχει κύκλωμα εμπορίας (καθόλου απίθανο βέβαια σ΄έναν κόσμο όπου το κέρδος και το χρήμα με όποιο τρόπο είναι ο Θεός των θεών ενώ η ανθρωπιά έχει θεωρηθεί κάτι σαν οπισθοδρομική γραφικότητα), είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Ομως όλη αυτή η απίστευτη "κάλυψη" για ώρες από τα κανάλια βρωμάει.
Πρώτα από όλα γιατί δείχνει ότι προσπαθούν έτσι να βάλουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα μια σειρά από  τόσα άλλα σπουδαία και δράματα που καθημερινά ζουν οι κάτοικοι του πλανήτη καπιταλισμός και που σε πολλές περιπτώσεις θα στοιχίσουν και ζωές ακόμη. Π.χ. το θέμα της όλο και μεγαλύτερης συμμετοχής των "ασφαλισμένων" στα φάρμακα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει άσχημη συνέχεια αφού πολλοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.
Ένα άλλο θέμα όμως είναι και η προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχτεί η δήθεν "ανθρωπιά" των ΜΜΕ και βέβαια των διάφορων τηλεπερσόνων τους που η φήμη και το "πρεστίζ" τους όλο και φθίνει.
Είναι σίγουρο ότι όσο πιο πολύ καταφέρουν να συγκινησουν με τα εκπαιδευμένα πονεμένα και έκπληκτα βλέμματά τους τώρα, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η πρόσβασή τους στο μυαλό των καλοπροαίρετων και αφελών αύριο στα σπουδαία που θα έχουν να κάνουν με την καθημερινή μας πάλη για τη ζωή. Όταν δηλαδή με τα ίδια "πονεμένα" βλέμματα θα επιχειρούν να πείσουν ότι καταλαβαίνουν το λαό αλλά κι αυτός πρέπει να καταλάβει ότι..."δε γίνεται αλλιώς".

Είναι ως και γελοίο ότι πρωινή τηλεοπτική εκπομπή κάλεσε τον "καλό άνθρωπο" Καρατζαφέρη να τοποθετηθεί στο θέμα.
Είναι και οι ανάγκες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού βλέπεις που θέλουν κι αυτές την "ανθρωπιά" τους...
Η εκπομπή είχε το θέμα της μικρής Μαρίας από τις 10 ως τις 12 περίπου(!)  ενώ το θέμα των φαρμάκων πήρε  μόλις 20 δευτερόλεπτα...

Πάντως καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι τα πραγματικά μεγάλα εγκλήματα είναι συνήθως νόμιμα, ενώ αυτοί που τα κάνουν είναι συνήθως "φιλάνθρωποι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου