Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ν. Σοφιανός:«Εμείς λέμε διαγραφή εδώ και τώρα. Αυτό προϋποθέτει ένα λαό αποφασισμένο» (VIDEO)

902.gr



«Το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν φραγμό, να απομονώσουν, να κόψουν τα χέρια αυτής της ναζιστικής εγκληματικής δραστηριότητας», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στο «ΜΕΓΚΑ» σημείωσε πως «εμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους να διαλευκανθούν οι υποθέσεις, να συγκεντρωθούν στοιχεία, να καταδικαστούν οι εγκληματικές πράξεις αυτής της οργάνωσης χωρίς να διαχωρίζουμε πλασματικά την ιδεολογία από τη δράση».

Πρόσθεσε, όμως, πως το ΚΚΕ δεν θα δημιουργήσει στο λαό την αυταπάτη ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει «αυτό το σύστημα που γέννησε, θέριεψε στήριξε, προσανατόλισε, διαπλέκεται με τη Χρυσή Αυγή».

Στηλιτεύοντας τη θεωρία των δύο άκρων, ξεκαθάρισε πως στόχος της είναι να ποινικοποιήσει «τον άλλο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα, όταν μια λαϊκή πλειοψηφία αποφασίσει ότι θα φύγουμε από τη στρούγκα της ΕΕ, από αυτή τη λυκοσυμμαχία, η οποία είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια πληγώνει την πλειοψηφία του λαού μας».

Υπενθυμίζοντας ότι «από το πρωί μέχρι το βράδυ οι φυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής μιλάνε για το μνημόνιο», ανέφερε πως το μνημόνιο «είναι το δέντρο που κρύβει το δάσος».

Ο Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα από πού θα πάρει λεφτά η χώρα, γιατί «είτε από τις αγορές, είτε από το μηχανισμό, το λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο λαός». Όπως είπε, «το δίλημμα αυτό είναι υπαρκτό στο έδαφος της αναγνώρισης και της πληρωμής του χρέους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Αναλύοντας τη θέση του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι λύση η διαπραγμάτευση του χρέους. «Εμείς λέμε διαγραφή εδώ και τώρα. Αυτό προϋποθέτει ένα λαό αποφασισμένο, οργανωμένο, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «ο ρεαλισμός που λέει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, εντός των τειχών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη χειρότερες μέρες, ανεξάρτητα από το αν το πρόσημο σε μια κυβέρνηση είναι αριστερό, δεξιό ή κεντρώο».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, προειδοποίησε ότι οι αγωγοί συνδέονται με αίμα, με πόλεμο και με συγκρούσεις, σε μια περιοχή που όπως είπε «το καζάνι όχι απλά βράζει, τινάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου