Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μαχαιροβγάλτες Ρομπέν και άλλες ..."αθώες απόψεις"

Πλημμυρίζουν τις βραδινές εκπομπές του ραδιοφώνου, αυτές που βγάζουν τηλέφωνα και απόψεις ακροατών στον αέρα, οι στημένοι χρυσαυγίτες.
Παριστάνουν τους ουδέτερους, που δήθεν μέχρι τώρα δεν έπαιρναν θέση αλλά τώρα "τους πνίγει η αδικία"..., που "το σκέφτηκαν πολύ καλά" και που δήθεν στην αρχή "αντιστάθηκαν και δεν ήθελαν να ψηφίσουν Χ.Α. αλλά τώρα ..." κλπ. κλπ.
Και τι δεν ακούς. Ότι αυτοί οι "άνθρωποι" ήταν "οι μόνοι που αντιστέκονταν στους κατακτητές"(!), και που ό,τι και να λένε γι αυτούς, είναι "οι μόνοι που δημιουργούσαν πρόβλημα στο σύστημα"! (Το μόνο πρόβλημα που δημιούργησαν ήταν ότι σαν "παιδιά" του συστήματος και μπράβοι του καπιταλισμού που ήταν, χάλαγαν τη μόστρα του "καλού καπιταλισμού", κι έτσι το σύστημα αποφάσισε να δείξει ότι μπορεί να μας λεηλατεί και να μας πεθαίνει της πείνας, αλλά έχει "πυγμή" και "δικαιοσύνη".)
Φτάνουν στο σημείο να λένε, το άκουσα κι αυτό, ότι αφού δεν γίνεται αλλιώς, δεν είναι κακό να αναθέσουμε την .."αντίσταση" ακόμη και σε μπράβους! "Αθώα άποψη" πραγματικά...

Βέβαια όσο και να ψάξει κανείς δεν πρόκειται να θυμηθεί ούτε μία κινητοποίηση της Χ.Α. για οποιοδήποτε αντιλαικό μέτρο, ούτε μια διαδήλωση ή συγκέντρωση που να έχει θέμα όλη αυτή την κόλαση που ζούμε ειδικά τα τελευταία χρόνια που σάρωσε δουλειές, δικαιώματα και ζωές φτωχών εργαζόμενων. Αντίθετα υπάρχουν τόσα και τόσα που έγιναν στη Βουλή, όπου οι "αντισυστημικοί" της Χ.Α. ζητούσαν μέτρα υπέρ των εφοπλιστών. Μάλλον θα ήταν αντισυστημικοί και οι εφοπλιστές κι έτσι στεκόντουσαν στο πλάι τους.
Όμως  όταν βουλιάζει κανείς στη θολούρα, μιλώντας για κατακτητές και ξένους εισβολείς(άραγε οι εφοπλιστές, ο ΣΕΒ ή οι καναλάρχες που στήριξαν τα μνημόνια είναι "ξένοι εισβολείς";;), που "όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε", όλοι "εμείς οι πατριώτες" άσχετα αν είμαστε πλουτοκράτες ή πάμφτωχοι ή άνεργοι, όταν δηλαδη κανείς "χάσει τα ταξικά γυαλιά του", η απόσταση από το φασισμό είναι μόνο λίγα βήματα.
Και πρέπει φυσικά να το πούμε, πως σ'αυτή τη θολούρα δεν βουλιάζουν μόνο ακροδεξιοί και απληροφόρητοι, αλλά και διαφόρων ειδών "αριστεροί" που έχουν ξεχάσει τα ταξικά τους γυαλιά σε πολύ παλιά και βαθιά συρτάρια.

Αυτό που αξίζει πάντως να παρατηρήσει κανείς σε όλες αυτές τις ..."αυθόρμητες" παρεμβάσεις ανώνυμων και κρυφών χρυσαυγιτών που βγάζουν μεροκάματο τα βράδια στις ραδιοφωνικές εκπομπές είναι αυτό.
Ποτέ δεν ξεχνάνε να κάνουν επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Άλλοι μαλακά και με τρόπο, άλλοι κατά μέτωπο. Το ΚΚΕ λένε "φοβάται...", "έχει ενσωματωθεί...", "δεν κάνει τίποτα...", "είναι όλο λόγια και καθόλου πράξεις"(όπως αυτοί οι καλοί χρυσαυγίτες που έβγαζαν μαχαίρια για το καλό του λαού). Ξέρουν κι αυτοί και τα αφεντικά τους ότι αυτός είναι ο εχθρός που πρέπει να χτυπήσουν.
Εντύπωση πάντως κάνει και η στάση των παραγωγών-εκφωνητών των εκπομπών, που δεν παρεμβαίνουν καθόλου και τους αφήνουν να λένε ό,τι αθλιότητα τους κατέβει στο κεφάλι. Αρκούνται σ'ένα "διαφωνώ μαζί σου αλλά τέλος πάντων..."
Κι έτσι κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σαν αυτά του ΠΑΜΕ(που "δεν αντιστέκεται και δεν κανει τίποτα") του περασμένου Σαββατοκύριακου μένουν στο σκοτάδι αν δεν διαβάζεις 902 ή Ριζοσπάστη ή αν δε βρίσκεσαι εκεί στο δρόμο κάτω απ'τα πανό.
Είναι "τίποτα", όπως φυσικά "τίποτα" είναι και οι καθημερινές μάχες που δίνονται στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, που στοιχίζουν απολύσεις αλλά κάποτε και σπασμένα κεφάλια(των ΚΚΕεδων που ..."φοβούνται") από χέρια μπράβων ή φασιστών.
Δεν περιμένουμε όμως και τίποτα διαφορετικό. Η οργανωμένη πάλη είναι η μόνη λύση, είναι η μόνη απειλή για το σύστημα, είναι επομένως αυτό που φοβίζει και πρέπει να κρύβεται από την κοινή θέα.
Αντί γι αυτό προτιμούν να ακούν περίπου αδιάφορα τα καλά λόγια για  τις προσωπικές "δράσεις" οποιωνδήποτε δήθεν "Ρομπέν των φτωχών" ακόμη κι αν τελικά τους προκύπτουν μαχαιροβγάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου