Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οργασμός στην "κεντροαριστερά"

Χαμός τον τελευταίο καιρό στην "κεντροαριστερά"!
Ο τέως φανατικός μνημονιακός σωτήρας υπουργός κ.Λοβέρδος πάει για τη ΔΗΜΑΡ, οι διάφοροι σκορπισμένοι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί και στελέχη ψάχνουν στέκι με "προοδευτικό" προφίλ για να πιάσουν δουλειά, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό με τους 58, που έτσι κι αλλιώς είναι γεμάτοι με παλιούς πονηρούς δικούς τους, ο Φ.Κουβέλης δε γουστάρει καθόλου το 58άρι, αλλά κάτι δικοί του είναι πρώτες μούρες εκεί, ο κ.Λυκούδης θυμώνει κι αυτός για τα καμώματά τους αλλά διαφωνεί με τον πρόεδρο που διαφωνεί με τους 58(...) και άλλα πολλά ωραία, κι ενώ πλησιάζουν ευρωεκλογές και άλλες εκλογές και κάποιοι έχουν μεγάλη αγωνία για το αν βγάλουν έστω κι ένα βουλευτή. 
Με τις εξελίξεις που έρχονται πάντως(νεα μέτρα κλπ) δε θα κάνει και τρομερή εντύπωση αν κάποια κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρουν καθόλου...

Το άρθρο πιο κάτω από το Ριζοσπάστη δείχνει την ξεφτίλα της αστικής πολιτικής σκηνής


«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ανταγωνισμοί για το γκουβέρνο


Αντιδράσεις κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και κινητικότητα σε άλλους χώρους της σοσιαλδημοκρατίας, προκάλεσε η απόφαση της «πρωτοβουλίας των 58» να προχωρήσουν στη συγκρότηση Συντονιστικής Γραμματείας που θα αναλάβει την πραγματοποίηση ιδρυτικής συνέλευσης μέχρι το Φλεβάρη.

Στη Συντονιστική Γραμματεία θα συμμετέχουν οι: Γ. Βούλγαρης, Κ. Χατζημπίρος, Ν. Μπίστης, Χρ. Δερβένης, Αθ. Δρέττα, Στ. Λιβαδάς, Γερ. Γεωργάτος καθώς και εκπρόσωποι των Κινήσεων «Δυναμική Ελλάδα», «Πολιτεία 2012», «Πρωτοβουλία Β».

Στόχος τους, όπως διακηρύσσουν, είναι να αναλάβουν τις επαφές με τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και κινήσεων και κομμάτων του χώρου, ώστε να επιτευχθεί η συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς που θα συμμετέχει με κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συγκέντρωση των μελών της «πρωτοβουλίας» στην Αθήνα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόνιζαν χτες ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος είναι πρόθυμος να υπάρξει μια πρώτη συνάντηση με τα στελέχη της «πρωτοβουλίας των 58».

Στη ΔΗΜΑΡ προκάλεσε τρικυμία η απόφαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της, Στ. Λιβαδά και Γ. Γεωργάτου όχι μόνο να στηρίξουν την «πρωτοβουλία των 58» αλλά και να συμμετάσχουν στη Συντονιστική της Επιτροπή και μάλιστα μετά την απόφαση του κόμματός τους με την οποία δηλώνει πως δε στηρίζει το εγχείρημα. Και οι δύο δέχτηκαν σφοδρή κριτική από μέλη της ΕΕ του κόμματος και προσωπικά απ' τον Φ. Κουβέλη που φέρεται εξοργισμένος απ' τη στάση τους, ενώ δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο ως προς την παραμονή τους στη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά μέλη της ΕΕ κατηγόρησαν τους δύο ότι «υπηρετούν άλλο πολιτικό σχέδιο» και τους κάλεσαν «να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν», ενώ για «μεγάλο λάθος» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ Σπ. Λυκούδης, ο οποίος ωστόσο διαφωνεί και με την απόφαση του Φ. Κουβέλη να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τους 58.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τη συνεργασία με το κόμμα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Αν. Λοβέρδο με στόχο την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Στο εγχείρημα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚΧ. Καστανίδης. Οι Λοβέρδος και Καστανίδης συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα το βράδυ, με τίτλο «Υστερη μνημονιακή και μεταμνημονιακή Ελλάδα. Ποιος δρόμος;».

Σχολιάζοντας τις διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ο Θ. Πάγκαλοςμε συνέντευξή του στο «Βήμα fm» δήλωσε: «Εχει πνεύσει ο άνεμος για τα ψηφαλάκια. Θα μου πείτε, τι θέλει το ΠΑΣΟΚ; Να βγάλει πλειοψηφία στη Βουλή; Οχι, αλλά να βγάλει έναν ευρωβουλευτή και για να το κάνει θέλει 4%-4,5%». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν η ΔΗΜΑΡ δε βγάλει ούτε έναν ευρωβουλευτή, αφού διαφαίνεται ότι πορεύεται ανεξάρτητα από τους άλλους, τελείωσε». Αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και τη στήριξη που έδωσε στην «πρωτοβουλία των 58», ανέφερε: «Είναι προφανές, ότι ο κ. Σημίτης κάτι θέλει από την πολιτική ζωή, διότι όπως είδατε ζωντάνεψε. Δε νομίζω ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου