Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

"Ζωντανοί" μέχρι θανάτου

Όργιο δηλώσεων τρομοκράτησης ηχούν φάλτσα τις τελευταίες μέρες από διάφορα όργανα της κυβέρνησης και της Τρόικας, για να προετοιμάσουν το λαό για το εξωφρενικά μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τρόικας εσωτερικού, που όπως μπορεί να θυμόμαστε, μια φορά κι έναν καιρό πριν κάτι εβδομάδες, τα κόμματα που την αποτελούν είχαν δεσμευθεί να μην πάρουν μέτρα. Ειπανε...ξείπανε θα μου πείς , έτσι είναι αυτά τα πραγματα. Η "ώρα του λαού" πέρασε.
«Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει» δήλωσε ο πρωθυπουρ.... συγνώμη ο υπουργός οικονομικών κ.Στουρνάρας. Αυτοί οι πληθυντικοί ομοψυχίας είναι πραγματικα συγκινητικοί. Πλούσιοι και φτωχοί θα ζήσουμε μαζί (ή θα σωθούμε από) τη φτώχεια. Τέλειο!
Τώρα για να συνεννοηθούμε "ζωντανός" σημαίνει εντός ευρώ και "νεκρός" σημαίνει εκτός. Ομπρέλα πάλι σημαίνει... ομπρέλα. Πάλι καλά που υπάρχουν και λέξεις που δε θέλουν μετάφραση, είναι κι αυτό μια σταθερά στην δονούμενη εποχή μας. Βέβαια όταν έξω ρίχνει κοτρόνες οι ομπρέλες δεν παίζουν κανένα ρόλο αλλά αυτό είναι άλλο. Το θέμα είναι να γίνουν "μεταρρυθμίσεις" για να είμαστε κάτω από την ομπρέλα.
Τις μεταρρυθμίσεις δεν θέλετε να τις μεταφράσουμε σίγουρα. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο κλάματα και φωνές.

Για να μείνουμε "ζωντανοί" λοιπόν πρέπει να πεθάνουμε, αλλά χωρίς να είμαστε "νεκροί" γιατί τότε δεν θά 'χουμε ομπρέλα(βλέπε μετάφραση).
Είναι αυτό που λένε ούτε να πεθάνεις δε σ' αφήνουνε. Σιγά να μη σ' αφήσουν. Την περιουσία πρώτα και μετά. Μέχρι τότε "ζωντανοί" πάση θυσία, με νύχια και με δόντια. Δικά μας νύχια και δόντια. Μη χαλάσει και το μανικιούρ...
Ο  κ.Στουρνάρας είπε ακόμη ότι "δεν θέλει να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα".
Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα. Τόσες πλατείες υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου