Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Θέλεις τον πλούτο των μεταναστών αλλά όχι τους μετανάστες!

Αριστερά και πολιτική

Είσαι ένας Έλληνας μικροαστός που θέλεις να ξεζουμίζεις τους μετανάστες και ταυτόχρονα θέλεις να τους βρίζεις για όλα τα δεινά της κοινωνίας.
Θέλεις να φύγουν αλλά και να μείνουν για να σου δίνουν τζάμπα πλούτο όπως τον πλούτο των διαμαντιών που βγάζουν οι αφρικανοί και οι καπιταλιστές θέλουν μόνο τα διαμάντια και σχεδόν χωρίς αμοιβή. Αυτό θέλεις! Θέλεις τον πλούτο που βγάζουν αλλά όχι τους ίδιους. 

Ένα απλός διάλογος του συρμού.

Αγανακτισμένος από την λογική ότι για όλα τα κακά της χώρας φταίνε οι μετανάστες, άρπαξα από τα μούτρα κάποιον και είπα να τον αντιμετωπίσω με τα δικά του μέσα, χωρίς αρχές και ηθικές.


-Θα ήθελες να καταστραφεί αύριο η χώρα σου από βόμβες ή πείνα και να αναγκαστείς να μεταναστεύσεις και εκεί να σε αντιμετωπίζουν όπως εδώ τους μετανάστες, σαν εγκληματίες και αιτία όλων των δεινών;


-Εεε, όχι.

-Ο Έλληνας εγκληματίας είναι «καλός εγκληματίας»;

-Όχι, κακός

- Α, ίδιος με τον «λαθρομετανάστη» δηλαδή!

-Μμμ...

-Ο μετανάστης βγάζει 10 και παίρνει 2;

-Εεε, ναι.

-Τα 8 πηγαίνουν σε «εμάς» ή όχι;

-Εεεε, ναι.

-Αν ήσουν Έλληνας εργοδότης και στα 10 πλήρωνες 2 αντί για 4 ποιόν θα προτιμούσες;

-Ε, τον 2!

-Αν σου απαγόρευαν να έχεις μετανάστη και να πάρεις υποχρεωτικά Έλληνα με διπλό μισθό θα φώναζες να αφήσουν τον μετανάστη για να έρθει να σου δίνει κέρδη ή να τον διώξουν;

-Εεεε, να τον αφήσουν

-Από τα 2 που παίρνει ο μετανάστης το 1 το τρώει εδώ για να επιβιώσει σε τραγικές συνθήκες; Μένει και το 1 δηλαδή στην Ελλάδα;

-Εεε ναι.

-Από το προϊόν που βγάζει σχεδόν τζάμπα, π.χ. στην αγροτική παραγωγή, δίνει δουλειά στον φορτηγατζή, στον βενζινά, στον φορτοεκφορτωτή, στο εργοστάσιο επεξεργασίας, στις επιχειρήσεις υλικών τυποποίησης, στους εμπόρους, στους μπακάληδες και μετά εσύ το αγοράζεις και πάμφθηνο;

-Εεε ναι.

-Θέλεις όλα αυτά να χαθούν για τη Ελλάδα που τόσο αγαπάς;

-Εεε όχι.

-Τότε γιατί θέλεις να φύγουν, για να χάσουν τη δουλειά τους όλοι αυτοί οι δικοί μας και εσύ το φθηνό προϊόν;

-Θα πάνε να δουλέψουν Έλληνες!

-Να πάνε αλλά δεν θα δουλεύουν 12 ώρες για 25 ευρώ, ούτε θα μπαίνουν σε δουλειές που τους πεθαίνουν στα 50 τους όπως θερμοκήπια και χημικές εγκαταστάσεις χωρίς κανόνες, δεν θα παίρνουν 2 στα 10, δεν θα κάνουν 100 άλλες δουλειές, δεν θα κοιμούνται σε τρώγλες… θα απαιτήσουν τώρα γιατρούς, φάρμακα κλπ και σύνταξη όταν γεράσουν και τελικά δεν θα έχουμε την παραγωγή τζάμπα όπως δεν την είχαμε και πριν από τους μετανάστες

-Τώρα έχουμε κρίση και θα πάνε να δουλέψουν οι Έλληνες.

-Αν διώξουμε το 1,5 εκ μετανάστες όλοι οι Έλληνες θα βρουν, όπως λέτε ψευδώς, δουλειά(!) και άρα, δεν θα έχουμε κρίση απασχόλησης. Άρα δεν θα πάνε στην αγροτική παραγωγή και όσο πλούτο μας δίνουν τζάμπα οι μετανάστες δεν θα τον έχουμε.

-Δεν θα πληρώνουμε όμως μετανάστες.

-Κερδίζεις 8 σε κάθε 10 που βγάζουν. Θέλεις να τα χάσεις ή να τα έχεις;

-Να τα έχω!
….Και ακόμη δεν κατάλαβες γιατί υπάρχει κρίση και υψηλή ανεργία και σε χώρες με μετανάστες και σε χώρες χωρίς μετανάστες!

-Μπράβο, είσαι υπέρ των μεταναστών! Είσαι ένας Έλληνας μικροαστός που θέλεις να ξεζουμίζεις τους μετανάστες και ταυτόχρονα θέλεις να τους βρίζεις για όλα τα δεινά της κοινωνίας. Θέλεις να φύγουν αλλά και να μείνουν για να σου δίνουν τζάμπα πλούτο όπως τον πλούτο των διαμαντιών που βγάζουν οι αφρικανοί και οι καπιταλιστές θέλουν μόνο τα διαμάντια και σχεδόν χωρίς αμοιβή. Αυτό θέλεις! Θέλεις τον πλούτο που βγάζουν αλλά όχι τους ίδιους. Είσαι ένας ξευτίλας!

….Και ακόμη δεν κατάλαβες γιατί υπάρχει κρίση και υψηλή ανεργία και σε χώρες με μετανάστες και σε χώρες χωρίς μετανάστες!

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!

2 σχόλια:

  1. Και όλα αυτά σε μία χώρα που έχει 23,1% ανεργία (Μάιος 2012)

    δεν είναι ο καπιταλισμός..

    άλλο είναι, μα πρέπει να το έχεις για να το βρείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανεργία είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό. δεν υπήρχε πριν και δεν θα υπάρχρει μετά. Είναι "περίσιοι" άνθρωποι για το κεφάλαιο, όχι για την κοινωνία. δεν υπάρχει καπιταλιστική χώρα χωρίς ανεργία. και όσες έχουν μικρή ανεργία απλά μέσα απο τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και του ανταγωνισμού τη μεταφέρουν σε άλλες. συνολικά όλη η γη έχει ανεργία. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή