Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Σαμαράς:Ενας πολυδισεκατομυριούχος πρωθυπουργός

Δεν ξέρω αν λόγω καλοκαιριού ακούσατε πως ο Α,Σαμαράς εγγυήθηκε προσωπικά(!) στους Γερμανούς ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της μεχρι δεκάρα.
Τ' ακούσατε δεν τ' ακούσατε έγινε. Τωρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν ξέρω. Για να το λέει πάντως ο Αντώνης που είναι άξιος και τίμιος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ψέμματα. Και αφού η Ελλάδα χρωστάει καμιά 400ριά δίς πάει να πεί ότι πρωθυπουργός έχει τον τρόπο του να καθαρίσει αν η Ελλάς ώ μη γένοιτο δεν τα καταφέρει.
Τέτοια πράγματα δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Τους Γερμανούς εννοούμε που ανησυχούν μπάς και... Αλλά τι λέμε τώρα, αφού υπάρχει ο πολυδισεκατομυριούχος Αντώνης.
Πάντως οι Γερμανοί που είναι πολύ πρακτικοί άνθρωποι, για να είναι σίγουροι, του έφτιαξαν ένα συμβόλαιο για να υπογράψει κιόλας τα όσα είπε.
Ε ρε που εουμε μπλέξει....


Ας δούμε τι γράφει το Sofokleous10.gr:

Χαρτί εγγύησης για τα χρέη έφτιαξε η Bild και καλεί τον Α.Σαμαρά να το υπογράψει

Η... εγγύηση δίπλα από τη φωτογραφία του πρωθυπουργού
Στη φράση του Αντώνη Σαμαρά ότι εγγυάται προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων στηρίχθηκε η Bild, κατασκευάζοντας μια εγγυητική επιστολή -με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά- καλώντας τον Α.Σαμαρά να την υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα πριν από λίγες μέρες, ενώ το μεσημέρι συναντάται με την Γερμανή καγκελάριο.

Στους όρους που θέτει, η Bild καλεί τον πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι:
Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο ζημιά
Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως και η πώληση ακατοίκητων νησιών, εφόσον κριθεί απαραίτητο
Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει.Εν όψει των συναντήσεών του στο Βερολίνο, αλλά και το Παρίσι το Σάββατο, και με στόχο την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος για τη χώρα μας, ο Αντώνης Σαμαράς είχε προχωρήσει σε μία επικοινωνιακή «επίθεση γοητείας» (όπως την αποκαλεί το Reuters) με σειρά συνεντεύξεων, κυρίως σε γερμανικά έντυπα, μεταξύ των οποίων η Bild, η οποία συχνά-πυκνά κατακεραυνώνει την Ελλάδα με αφορμή την κρίση.

Από τις σελίδες της Bild ο πρωθυπουργός προϊδέασε ότι το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση δεν θα συνεπάγεται επιπλέον χρήματα από τους πιστωτές, ούτε πακέτο «2β ή 3» (κατά τα λεγόμενα του κ. Γιούνκερ) προς την Αθήνα. «Δεν απαιτούμε επιπλέον χρήματα» απάντησε ο κ. Σαμαράς στην ερώτηση αν η Ελλάδα θέλει παράταση του Μνημονίου.

Σε άλλη συνέντευξή του σε γερμανικό έντυπο, την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες και σε επίπεδο πολιτών-φορολογουμένων των χωρών που δανείζουν τη χώρα. «Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.


*Η γελοιογραφία είναι του Κ.Γρηγοριάδη από το Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου