Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η Γερμανία στενάζει κάτω απ' το ζυγό της γερμανικής κατοχής

Lenin Reloaded

Αφού κατέκτησε όλες τις χώρες της ΕΕ πλην Βρετανίας και Τσεχίας (βλ. το αξιόπιστο "Ίσκρα"), αφού εγκατέστησε τους Κουϊσλιγκ και τους Γκαουλάιτερ στη Ρώμη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Μαδρίτη, αφού γέμισε το Άμστερνταμ, την Κοπεγχάγη, τη Λισσαβώνα και τη Βιέννη με πουλημένους δοσίλογους των καταχτητών, η Γερμανία τώρα εισέβαλλε και στη Γερμανία, πιέζοντας την δοσίλογη κυβέρνηση Μέρκελ να υποχωρήσει στον προελαύνοντα Μερκελισμό. Ή αυτό ή κάτι δεν πολυκολλάει στα περί γερμανικής εισβολής, καταχτητών και υποτέλειας σενάρια που σάπισαν τον εγκέφαλο των Ελλήνων εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια, με την ευγενική πάντα χορηγία μεγάλου τμήματος της λεγόμενης "αντιμνημονιακής αριστεράς" (ή και δεξιάς άμα λάχει να ουμ).

Κατά τα άλλα, του μικρού μυαλού του φταίνε οι θέσεις του ΚΚΕ, που δεν προβάλλουν επαρκώς τον εθνικό αλυτρωτισμό και επιμένουν σε ταξικές θεωρήσεις του ιμπεριαλισμού.


Το ρεπορτάζ από το 902:

Γερμανία: Προωθούνται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα και χωρίς μνημόνια...
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, μέσω κειμένου του υπουργείου του το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Βελτ», πιέζει ώστε να θεσμοθετηθεί στη γερμανική αγορά εργασίας παραπέρα ευελιξία στις εργασιακές συμβάσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας, όπως και να υπάρξει ευνοϊκή διάταξη υπέρ των εργοδοτών για την παραπέρα διευκόλυνση των απολύσεων. Επίσης ζητά την επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, όπως στην Ντόυτσε Τέλεκομ και στους σιδηρόδρομους.


Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά -και μάλιστα κατευθείαν από την «ατμομηχανή» του ευρωπαϊκού καπιταλισμού- ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν να κάνουν με το αν υπάρχει μνημόνιο ή όχι, με το ύψος του δημόσιου χρέους, με κάποια «έξωθεν» κατοχή, αλλά με τη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.


Στο έλεος της εργοδοτικής εκμετάλλευσης οι ενοικιαζόμενοι εργάτες
Εντωμεταξύ, ενδεικτική του πού βασίζεται η γερμανική ανταγωνιστικότητα και το τι σημαίνει αυτή για τους εργαζόμενους είναι και η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου σε σχέση με τους ενοικιαζόμενους εργάτες: το Συνδικάτο Μετάλλου -το οποίο έχει βέβαια σοβαρή ευθύνη για τα μέτρα που έχουν περάσει στη λογική του «κοινωνικού διαλόγου» και της «κοινωνικής συναίνεσης»- κατηγορεί εργοδότες, ότι με διάφορα τρικ δεν πληρώνουν τις επιδοτήσεις που έχουν αποφασιστεί από το Νοέμβρη για τους ενοικιαζόμενους εργάτες στο Μέταλλο και την Ηλεκτροβιομηχανία. Μια έρευνα σε εργοστασιακά συμβούλια έδειξε ότι το 30% των συνολικά 40.000 ενοικιαζόμενων εργαζόμενων δεν παίρνουν το επίδομα, αλλά τους ασκείται πίεση να δεχθούν συμβόλαια με μικρότερες αποδοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου