Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Νέο κρούσμα ποινικοποίησης του αγώνα - Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο Μέσα Μεταφοράς


902.gr


Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Νέο κρούσμα ποινικοποίησης εργατικών αγώνων. Παράνομηβγήκε η απεργία τωνεργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, μετά την προσφυγή της διοίκησης του Οργανισμού στα δικαστήρια.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις τους οΥπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν λοιπόν όροι και όρια στην απεργία». Ο Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο. Δήλωσε επίσης ότι έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να δει ποιες μεθόδους μετέρχονται όλοι αυτοί που πληρώνονται ενώ θεωρητικώς απεργούν» και πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αναφορά στη δικαιοσύνη και πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου». «Η κυβέρνηση τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές που προσβάλλουν την κοινωνία, δεν πρόκειται να τις δεχτεί», ανέφερε επιτιθέμενος στους απεργούς και την κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς, καταγγέλλουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μάλιστα, μετά και την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη, προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι «εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας […] είναι βέβαιο ότι ο ασκός του Αιόλου δε θα κλείσει».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις τους και αυξάνει το εισιτήριο. Απέναντί της πρέπει να βρει ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στις μεταφορές, των εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αυτοπασχολουμένων και αγροτών για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση ενιαίου κρατικού φορέα μεταφορών, που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Οι ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν να μειωθεί το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους και να καταργηθεί για τους ανέργους, τους μαθητές - σπουδαστές, τα ΑμεΑ κ.α, να γίνουν προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών και άλλων εργαζομένων για να τεθεί σε κίνηση όλος ο στόλος των οχημάτων».

Στο χορό των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες «μπαίνουν» πάντως και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων
Δευτέρα

Στο Μετρό 24ωρη απεργία. Σε ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ στάση εργασίας από τις 4.00 μμ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τρίτη

Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 σε ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και Λεωφορεία. Στις 11.00 πμ θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των Σωματείων των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες στα γραφεία της ΠΟΣ για το συντονισμό της παραπέρα δράσης.

Πέμπτη

Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 στα λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου