Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΓΕΝΑΡΗ


Κινητοποίηση θα γίνει και στην Πάτρα
Στις 7.30 μ.μ., Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα σχέδια της κυβέρνησης πρέπει να ξεσηκώσουν όλη την εργατική τάξη, όλα τα παιδιά των
εργατικών - λαϊκών οικογενειών


Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα οργανώνει στις 24 Γενάρη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στο «Σχέδιο Δράσης» της συγκυβέρνησης, που στοχεύει στην υπερεκμετάλλευση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης και στη συρρίκνωση των κατακτήσεων των εργαζομένων.


Στην Πάτρα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο Γερωκοστοπούλου και Ρήγα Φεραίου, στηνΑθήνα στις 2 μ.μ. στα Προπύλαια, στηΘεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στη δράση βρίσκονται και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καθώς τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται σε αυτό αξιοποιούν τα συλλαλητήρια ως αφορμή για να ενταθεί η παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη νεολαία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια έχουν, μέχρι στιγμής, απευθύνει οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου και Εργαζομένων στο Φάρμακο και ταΣυναφή Επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Ακόμα, η ΠΕΜΕΝ, η ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, οιΕνώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ναυτεργατών (ΠΕΣ ΝΑΤ).

Σε σύσκεψη καλεί τους νέους που εργάζονται στον κλάδο ή σπουδάζουν σε σχολές με συναφές αντικείμενο τοΣυνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και η Επιτροπή Νέων του, σήμερα στις 12.00 στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, Πλ. Κάνιγγος, 7ος όροφος).
Αποφάσεις από φοιτητικούς συλλόγους

Στην κινητοποίηση στις 24 Γενάρη, στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια καλούν με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Χημικού, Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Χαροκοπείου, ενώ τη συμμετοχή τους αποφάσισαν μέσα από γενικές συνελεύσεις ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ και οΣύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ.

Επίσης, στο συλλαλητήριο καλούν το Συντονιστικό Σχολείων Αγώνα Αθήνας και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), ενώ σχετική ανακοίνωση έχει βγάλει και η ΟΓΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει τα Διοικητικά Συμβούλια των παρακάτω Συλλόγων Φοιτητών: Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Φιλολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ψυχολογικού, Νομικής, ΜΜΕ.

Επίσης, το ΔΣ του Συλλόγου Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας συζήτησε και καταδίκασε το «Σχέδιο Δράσης» της κυβέρνησης με βάση το πλαίσιο του ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου