Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Σε εξέλιξη η 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (VIDEO - ΦΩΤΟ) Από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ



«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ»
Στο Πικέρμι βρίσκεται αυτή την ώρα η 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωΐ, με την τελετή στον Τύμβο του Μαραθώνα και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γρ. Λαμπράκη. Από νωρίς το πρωΐ, τα πούλμαν με τους διαδηλωτές έφθασαν στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου ογιος του Γρ. Λαμπράκη, Γιώργος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών που ξεδιπλώνονται απειλητικά. Μετά την τελετή ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία, που αναμένεται να τερματίσει στις 7 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.
Κεντρικό σύνθημα της πορείας είναι "Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά, για τη φιλία, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των λαών". Η Μαραθώνια Πορεία γίνεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, που επεκτείνονται οι απειλές εναντίον του Ιράν, που η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων και για λογιαριασμό των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, εμπλέκεται και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περιοχή.
Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας έχει ως εξής:

- 8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης.
- 8.30 π.μ. Εκκίνηση πορείας - κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη.
- 9.30 π.μ. Νέα Μάκρη: Στάση - εκδήλωση. Ομιλητές ο Γιώργος Δρακούλης δημοτ. σύμβουλος ΚΚΕ Μαραθώνα και Θοδωρής Κωτσανής εκπρόσωπος ΜΑΣ (Δείτε εδώ βίντεο)
- 12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας: Στάση - εκδήλωση. Ομιλητές ο Σπύρος Κάρλος, αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, η Ελένη Γιαννικοπούλου, εκπρόσωπος παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λούτσας και η Κατερίνα Κοντού, εκπρόσωπος παραρτήματος ΟΓΕ Πικερμίου(Δείτε εδώ βίντεο).
- 1.30 μ.μ. Πικέρμι: Στάση - ξεκούραση. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο 54 αγωνιστών που κρεμάστηκαν από τους Γερμανούς στις 21 Ιούλη 1944, από την Ελένη Παπαδοπούλου στέλεχος της ΕΕΔΥΕ και ανάγνωση σύντομου ιστορικού από το Νίκο Στεφανίδη, δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Μαραθώνα.
- 2.30 μ.μ. Παλλήνη: Στάση - ξεκούραση - εκδήλωση.
- 3.30 μ.μ. Αναχώρηση από Παλλήνη.
- 5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή: Στάση - εκδήλωση.
- 6.30 μ.μ. Υπ. Εθνικής Αμυνας: Στάση 5'.
- 7 μ.μ. Πρεσβεία Ισραήλ: Τερματισμός πορείας - ομιλία - παράσταση διαμαρτυρίας.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου