Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΡΩΣΙΑ- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ( 56 % ) ΛΥΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ - ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 45 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 83 %


redfly planet

Η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης δεν ήταν μονόδρομος!

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανρωσικό κέντρο μελέτης της κοινωνικής γνώμης (WCIOM), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυση της ΕΣΣΔ και 21 από τη διάλυσή της, προκύπτει πως το 56% των πολιτών της σημερινής Ρωσίας εξακολουθεί να λυπάται για την απώλεια της ΕΣΣΔ.Στην έρευνα πήραν μέρος 1.600 άνθρωποι σε 138 πόλεις, χωριά της Ρωσίας και σε 46 περιοχές και αυτόνομες Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Βεβαίως, από τη δημοσκόπηση φαίνεται πως οι ηλικίες που πρόλαβαν να ζήσουν κάποια χρόνια της ζωής τους στα χρόνια της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, δηλαδή από τα 45 χρόνια και πάνω, αυτό το ποσοστό, που εκφράζει τη λύπη του, εκτινάσσεται και κυμαίνεται από 70% έως και 83%. Κι αυτό σε αντίθεση με τη ρωσική νεολαία, που είναι αντικείμενο καθημερινής «πλύσης εγκεφάλου» για την πραγματικότητα στην ΕΣΣΔ, που σε ποσοστό 54% «δεν λυπάται για τη διάλυση της ΕΣΣΔ». Βέβαια, στο πληροφοριακό σημείωμα της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων δε φαίνεται πουθενά το ποσοστό των νέων που εκφράζει τη λύπη του για τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ενα ποσοστό εξίσου σημαντικό, αφού θα μας έδειχνε την αντίσταση της ρωσικής νεολαίας στον οχετό του αντικομμουνισμού, που δέχεται σε καθημερινή βάση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κι από τα ρωσικά ΜΜΕ, που ανήκουν πλέον στους Ρώσους καπιταλιστές.
Στην έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία και σε ποσοστό 67% υποστήριξε πως η ύπαρξη της Σοβιετικής Ενωσης «συνέβαλε στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη των λαών».
Τέλος, μόλις το 35% θεωρεί «αναπόφευκτη» τη διάλυση της ΕΣΣΔ, την ώρα που το 55% όσων απάντησαν θεωρούν πως η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης δεν ήταν μονόδρομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου