Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ζήτω ο καπιταλισμός- Αυτό είναι το καλύτερο που έρχεται;

Τα ζούμε εδώ και καιρό και κάνουμε τα στραβά μάτια. Αδιαφορώντας αν συμβαίνουν στο διπλανό διαμέρισμα. Δε θέλουμε να ξέρουμε. Μας έμαθαν να κοιτάζουμε ο καθένας το σπίτι του. Ετσι έπρεπε... Σε λίγο τίποτα δεν θα μπορεί να κρυφτεί. Ο καπιταλισμός πετάει τη μάσκα. Αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Οσο κι αν προσπαθούσε να το κρύψει τόσα χρόνια με ψεύτικη Ανάπτυξη με δανεικά και λαμπερά περιτυλίγματα.
Καπιταλισμός σημαίνει απανθρωπιά και βαρβαρότητα.Το δίλημμα είναι μπροστά μας. Βαρβαρότητα ή εξουσία του λαού;
Διαλέγουμε και παλεύουμε. Για τη ζωή μας, για το αύριο.
Το Σαββατοκύριακο χαλάει ο καιρός. Ακόμη κι αν δεν έχεις εσύ πρόβλημα(ακόμη) κάποιος δίπλα σου ξεπαγιάζει...στον 21ο αιώνα.
Αν το δεχτούμε, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Το αρθρο από το κουτί της Πανδώρας:
Αυτοκτονίες και πωλήσεις οργάνων προκαλούν σάλο στην Ισπανία

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ισπανία δύο πρόσφατες αυτοκτονίες ανθρώπων που έχαναν το σπίτι τους λόγω χρεών στις τράπεζες καθώς και η συγκλονιστική μαρτυρία άνεργης μητέρας που έχει βάλει αγγελία πώλησης των οργάνων της, που δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

Μετά την τελευταία αυτοκτονία η τράπεζα Kutxabanka ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κατασχέσεις κατοικιών ενώ η ισπανική κυβέρνηση υποσχέθηκε να συζητήσει μια προσωρινή αναστολή των εξώσεων για τις πιο ευάλωτες οικογένειες.

«Αρχικά έβαλα προς πώληση ένα νεφρό, τώρα πουλάω επίσης τους κερατοειδείς, έναν πνεύμονα, ένα τμήμα από το ήπαρ μου… Πουλάω οποιοδήποτε όργανό μου σε όποιον μπορεί να το πληρώσει και το κάνω γιατί, πολύ απλά, είμαι απελπισμένη», είπε η 44χρονη γυναίκα σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας El Mundo.

«Ζούμε πράγματα τα οποία δεν αρέσουν σε κανέναν να βλέπει, καταστάσεις εντελώς απάνθρωπες», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που επεσήμανε ότι υπάρχουν σχέδια για σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση ενυπόθηκων δανείων ή μία μεγαλύτερη περίοδο χάριτος προκειμένου να ανακουφιστούν οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου