Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

"Τόσο μίζεροι...";

Άδωνις επι σκηνής MEGA.
Αρπάζει το λόγο ξαφνικά από τους συνομιλητές του με το δικό του αμίμητο τρόπο και λέει:
"Μείωση του χρέους  σας φέραμε(πως είπατε;), μείωση επιτοκίων σας φέραμε, μορατόριουμ στις πληρωμές σας φέραμε...  και γκρινιάζετε; Μα καλά, τόσο μίζεροι είστε;"...

Τόσο μίζεροι!
Ούτε 2 εκ. άνεργους δεν έχουμε και γκρινιάζουμε οι αχάριστοι! Επειδή πάνω από 1000 άνθρωποι κάθε μέρα(!) χάνουν τη δουλειά τους; Σιγά το θέμα..."Ο γυιός σου μοναχά νάναι καλά ν' αφήσεις τ'όνομα και τον παρά" που λέει και το τραγούδι. Για τους άλλους θα νοιαστείς τώρα;

Μας είπε λοιπόν το τυρί, αλλά ξέχασε τη φάκα ο αγαπημένος των καναλιών(γιατί άραγε μαζί με το Γιακουμάτο και το Βορίδη είναι οι πιο πολυκαλεσμενοι των εκπομπών; Υπάρχει κάτι που δεν το βλέπουμε;)
Ξέχασε όμως  να μας πει τι έχουν πίσω τους όλες αυτές "οι σημαντικές συμφωνίες" με τα τόσα "θετικά". Αυτές οι συμφωνίες που ενώ μας "δίνουν" 110 δισεκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη σωτηρία(!), 40 δισεκατομμύρια τώρα(!) και τόσα τεράστια ποτάμια με χρήμα, εμείς με σβηστό το καλοριφέρ μες το καταχείμωνο, ανακαλύπτουμε πως δεν έχουμε ούτε για εισιτήρια, ούτε για φάρμακα, ούτε για τους λογαριασμούς της μέρας, ούτε καν για τα στοιχειώδη δηλαδή! Και κείνη την ώρα χτυπάει το κουδούνι κι είναι το συνεργείο της ΔΕΗ για να κοψει το ρεύμα χειμωνιάτικα, το 2012(!), εποχή της τεχνολογίας(για ποιόν;), την επόμενη της απόλυσης!!
Ξέχασε ας πούμε να μας πεί ότι την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν πια να το πληρώσουν, από 1/1/2013 θα έχουμε μεγάλη, απάνθρωπη, αύξηση τιμολογίων και πάλι! Γιατί τέτοια, και τόσα άλλα, έχει πίσω της και αυτή η "ευεργεσία". Τόσο ανθρώπινα.

Κι αυτό φυσικά δεν είναι "λάθος διαχείριση". Αυτό είναι καπιταλισμός στο μεγαλείο του, που αρπάζεται από ό,τι βρεί μπροστά του και το τραβάει στο βούρκο του προκειμένου να σώσει το τομάρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου