Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στους δρόμους οι Ιταλοί ενάντια στις περικοπές στην Παιδεία

τα ΝΕΑ

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Ιταλίας διαδηλώνοντας ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές της κυβέρνησης Μόντι στις δαπάνες για την εκπαίδευση. Συγκεντρώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν από τη Νάπολη έως την Τοσκάνη, το Βένετο, τη Σικελία, την Απουλία και την Εμίλια-Ρομάνια.

Ογκώδης ειρηνική πορεία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη και ακολουθούν πολλές άλλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας - περιλαμβανομένης συγκέντρωσης της ακροδεξιάς Casa Pound και μιας αντιφασιστικής πορείας.

Η ιταλική αστυνομία όρισε διαφορετικές ώρες πραγματοποίησής τους σε διαφορετικά σημεία της πόλης προς αποφυγήν επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στις 14 Νοεμβρίου για τα οποία η αστυνομία κατηγορήθηκε για χρήση βίας.
.....
Σχόλιο εδώ κ τώρα: Για να πουμε την αλήθεια δεν καταλάβαμε το εννοεί το άρθρο όταν λέει "η αστυνομία όρισε διαφορετικές ώρες πραγματοποίησής τους σε διαφορετικά σημεία της πόλης προς αποφυγήν επεισοδίων ..." Χώρισε τους διαδηλωτές στα 3 και τους έστειλε σε 3 σημεία; Γίνονται και τέτοια στη δημοκρατική αλλά και "κινηματική" γειτόνισα; Και το δέχονται έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου