Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πάνος Τσακλόγλου ή τα παιδιά ως τεκμήριο...-Παιδιά έχει;

Διαβάσαμε στο enikos.gr "ποιος είναι ο Π.Τσακλόγλου" που εισηγήθηκε την κατάργηση του αφορολόγηταου για τα παιδιά, κάνοντας έτσι τα παιδιά τεκμήριο.
Είδαμε τι διαμάντια κρύβονται πίσω από τα λαμπερά βιογραφικά αυτών των ξεχωριστών που "τα κατάφεραν",κι έτσι φυσικά δεν  έχουν καμιά σχεση με την πλέμπα. Έχει σημασία το ότι "δεν είναι ενταγμένος σε κόμμα, αλλά λέγεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στη... ΔΗΜΑΡ". Ολίγον αριστερά δηλαδή. Ο καλύτερος σύμμαχος του συστήματος είναι αυτός που λέει ότι είναι μαζί σου.

"Ο σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών που εισηγήθηκε την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά ονομάζεται Πάνος Τσακλόγλου. Είναι πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με ειδίκευση σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας και οικονομικού αποκλεισμού.

Ο κ. Τσακλόγλου δεν είναι ενταγμένος σε κόμμα, αλλά λέγεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στη... ΔΗΜΑΡ. Ως σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγεται ότι είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση που ουσιαστικά καθιστά τα παιδιά τεκμήριο διαβίωσης στο όνομα της εύρεσης εσόδων για την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το βιογραφικό του 
Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητικός Εταίρος, Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ). Έχει Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και M.A. in Economics και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Είναι πρώην μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (2002-04), του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005) και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-02). Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Warwick, Bristol, Charles (Prague) και στο London School of Economics. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα Οικονομικής Ανισότητας, Φτώχειας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Οικονομικών Αποδόσεων της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής (κυρίως Αναδιανεμητικού Ρόλου του Κράτους)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου