Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΝΤ: Αναγκαίος συμβιβασμός, αλλά δεν είναι λύση

902.gr




O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, καλωσόρισε τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την έναρξη των διαδικασιών επαναγοράς χρέους την επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να πει τι θα κάνει το Ταμείο, αν η διαδικασία δεν αποδώσει τα αναμενόμενα. Προσδιόρισε ακόμα για μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς (13 Δεκεμβρίου) την σύγκληση του ΔΣ του Ταμείου για την εκταμίευση των 1,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όσο είναι το μερίδιο από τη δόση που αναλογεί στο ΔΝΤ.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό ένα επόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ λήφθηκαν προ δύο ημερών και καλό είναι να γίνεται ένα βήμα κάθε φορά». Χωρίς μια «βιώσιμη λύση για το χρέος» της Ελλάδας είναι αδύνατη η αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, συμπλήρωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, Γιόχαν Πράντερ, σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «ΝτιΠρέσε».

Όπως είπε, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, συμβάλλει μεν σε στιγμιαία εκτόνωση της κρίσης του ευρώ, αποτελεί όμως μόνον έναν ακόμη συμβιβασμό, χωρίς ωστόσο να συνιστά λύση. Επαληθεύοντας την αντίθεση Ευρωζώνης - ΔΝΤ ως προς το μείγμα διαχείριση της κρίσης, είπε ότι «το ΔΝΤ και οι ηγέτες στην Ευρωζώνη εκπροσωπούν τελείως διαφορετικές απόψεις ως προς τη λύση της κρίσης, που αφορούν κυρίως την ταχύτητα των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου