Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τα διεθνή ΜΜΕ για την αναβολή των αποφάσεων στο Eurogroup


ERT


Στα πρώτα θέματα του διεθνή Τύπου βρίσκεται η αναβολή των αποφάσεων για την Ελλάδα στο Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να μεταθέτουν τις αποφάσεις τους σε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέτυχαν να συμφωνήσουν στην διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του BBC. «Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να δοθεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση για την διάσωσης της. Μετά από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες, το Eurogroup είπε ότι έχει σημειώσει πρόοδο σε ένα πακέτο μέτρων για τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο στις τεχνικές εργασίες» προσθέτει.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι η δόση μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το Δεκέμβριο καθώς η αναποφασιστικότητα και η εσωτερική διαμάχη (του Eurogroup) επισκίασε την σύνοδο στις Βρυξέλλες» γράφει ηTelegraph με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι η βοήθεια στην Ελλάδα μπορεί να καθυστερήσει».

«Ευρωζώνη και ΔΝΤ απέτυχαν στην συμφωνία για το ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος του Reuters, το οποίο τονίζει ότι για δεύτερη εβδομάδα, οι διεθνείς πιστωτές απέτυχαν να συμφωνήσουν πώς να κατεβάσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο επίπεδο και σε έξι μέρες θα ξαναπροσπαθήσουν για τρίτη φορά να επιλύσουν το πρόβλημα».

«Η Ευρωζώνη δεν κατέληξε σε συμφωνία για την Ελλάδα» γράφει η γαλλική Le Monde και προσθέτει «η Ευρωζώνη απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για να ανοίξει το δρόμο της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και θα συναντηθεί ξανά τη Δευτέρα για να προσπαθήσουν να βρουν μια συμφωνία για τη χώρα, η οποία απειλείται ασφυκτικά».

«Το Eurogroup θα συναντηθεί ξανά την Δευτέρα για να συμφωνήσει στο ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος της Figaro.«Ακόμη μια σύνοδος κορυφής χωρίς αποτέλεσμα. Οι πιστωτές της Ελλάδας έφυγαν το πρωί, χωρίς να έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας των 44 δισ. ευρώ, που έχει 'παγώσει' για σχεδόν έξι μήνες. Μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δεν ήρθαν σε συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους»

«Όχι συμφωνία για την Ελλάδα καθώς οι συζητήσεις παρατείνονται» λέει το CNN και προσθέτει ότι η απουσία μιας συμφωνίας θέτει σε κίνδυνο την απελευθέρωση του επόμενου πακέτου διάσωσης, καθώς αυτό θα άρει την απειλή της πτώχευσης και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν να συμφωνήσουν για την ελληνική βοήθεια» είναι ο τίτλος των New York Times. «Η αποτυχία στο να καταλήξουν σε συμφωνία για δεύτερη εβδομάδα στη σειρά, υπογράμμισε το βάθος των διαφορών μεταξύ των εκπροσώπων για το πώς θα βρεθούν χρήματα για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου