Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Tι "συμφώνησαν" τελικά;- Πάνω από -10% οι τράπεζες στο Χ.Α.Α.!

Τελικά αποφάσισαν κάτι χθες το βράδι στο eurogroup;
Βρέθηκε κάποια τελική, μόνιμη και βιώσιμη λύση, έστω και όπως την εννοούν τα δολοφονικά μυαλά των "εταίρων, εκπροσώπων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών μονοπωλιακών συμφερόντων, που λέγονται κυβερνήσεις και "εκπρόσωποι των λαών";
Φυσικά και κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Για άλλη μια φορά, συμφώνησαν πως δεν μπορούν να βρούν τελική, σταθερή και βιώσιμη λύση και λογικά αφού τετοια δεν υπάρχει στον καπιταλισμό.
Συμφώνησαν να σφίξουν κι άλλο τη μέγγενη του ελληνικού λαού, να εκβιάσουν κι άλλο την ελληνική πλευρά ώστε να τους δώσει επί πλέον διαβεβαιώσεις και διασφαλίσεις ότι τα απίστευτα, αισχρά δολοφονικά μέτρα που ψηφίστηκαν, και που είναι ανθρώπινα αδύνατο να εφαρμοστούν χωρίς να αφήσουν πίσω τους 100άδες χιλιάδες πραγματικά θύματα και χειροπιαστές καταστροφές, να γίνει δυνατό παρ' όλα αυτά να εφαρμοστούν και να έχουν "αποτέλεσμα" στη σωτηρία του συστήματος. Να εφαρμοστούν με όποιο κόστος. Η σωτηρία του καπιταλισμού, η σταθεροποίηση του καπιταλισμού απαιτεί θυσίες.
Μετά εκείνοι θα δουν, θα κρίνουν και θα αποφασίσουν τι και πώς θα το κάνουν. Αυτή είναι η αλήθεια που βγαίνει από κάθε παράγραφο, κάθε γραμμή της συμφωνίας.
Ούτε η βιωσιμότητα του χρέους διασφαλίστηκε, αφου η "απόφαση" που έτρεχε να προλάβει το άνοιγμα των αγορών είναι γεμάτη ευχές κι επιφυλλάξεις, ούτε η "σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος" και η ανακεφαλαιοποιηση των Τραπεζών* δείχνει να βρίσκει τελική λύση.
Το μόνο που έγινε ήταν να διαπιστωθεί για άλλη μια φορά η αδυναμία του συστήματος να σώσει τον εαυτό του ακόμη κι από τους μηχανισμούς που ελέγχονται απόλυτα από το ίδιο. Διαπιστώθηκε και πάλι ότι σε περιόδους μεγάλων κρίσεων ο καπιταλισμός εκτός των λαικών δικαιωμάτων τρώει με ευχαρίστηση και τις ίδιες του τις σάρκες.
Αυτοί είναι λοιπόν οι σωτήρες μας;
Σ' αυτούς εμπιστευόμαστε τη ζωή μας; Σε ένα σάπιο σύστημα που καταρρέει κερδοσκοπώντας ακόμη και στον επιθανάτιο ρόγχο του προσπαθώντας να αρπαχτεί από τα μαλλιά του κλι από το δικό μας μέλλον;

*Απ' ότι φαίνεται ξέχασαν να ρωτήσουν τους Έλληνες τραπεζίτες που "γκρινιάζουν" από το πρωί στο Χρηματιστήριο. Οι τράπεζες έκλεισαν με τραγικές απώλειες της τάξης του -11%(ΑΛΦΑ), -12%(ΕΥΡΩΒ) και -10%(ΕΤΕ)!
Κατι μου λέει ότι και αυτή η "λύση" θα έχει την τύχη τόσων άλλων τελικών "λύσεων" και "σωτηριών". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου