Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη κατά «Corpus Christi»!-Παπαδαριό εν δράσει

Δεν είδα, και μάλλον δεν θα δώ, το Corpus Christi.
Όμως αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να περάσει ούτε ασχολίαστο ούτε απαρατήρητο.
Μετά τα αίσχη της Χρ.Αυγής έχουμε τον Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστό για τις "προοδευτικές" του απόψεις...


(το πιο κάτω  άρθρο από το skai.gr)
Ποινική δίωξη κατά των συντελεστών και ηθοποιών του «Corpus Christi»(!)



Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ


Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi»....

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, έπειτα απο μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται πως η επίμαχη παράσταση, η οποία προβαλλόταν στο «Θέατρο Χυτήριο», έχει κατέβει, έπειτα από επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου με τη συμμετοχή και οπαδών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το ‘θρησκευτικό συναίσθημα’ ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου», σχολίασαν χαρακτηριστικά οι συντελεστές του «Corpus Christi», εξηγώντας τα αίτια διακοπής της παράστασης, υπογραμμίζοντας παράλληλα «τη βαθιά πίστη [τους] στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, που είναι η πίστη της αγάπης και της αποδοχής».

Την ίδια στιγμή όμως, οι συντελεστές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κοντά στην πύλη του θεάτρου, γεγονότα που συνιστούν κάτι «υπαρκτό, εφιαλτικό και μεγάλη ντροπή».

«Τέτοιες εκδηλώσεις βίας σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στην πόρτα του θεάτρου μας στις 11/10, δεν έλαβαν χώρα σε κανένα μέρος του κόσμου, όπου κι αν παίχτηκε το “Corpus Christi” […] παρά μόνο από φανατικούς μουσουλμάνους (!), που θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδώσουν διάταγμα θανάτου για τον συγγραφέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου