Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνημα παύσης πληρωμών προς το Δημόσιο


καφενείο
Γράφει ο Καφενόβιος

Οι τεχνοκράτες της τρόικας απέδειξαν σε χρόνο dt ότι, ούτε αλάνθαστοι είναι ούτε δρουν με πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια. Αριθμούς βλέπουν, όχι ανθρώπους! Βασικός διακηρυγμένος στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες από τις επιπτώσεις μιας αλυσιδωτής κρίσης χρέους, όχι να σώσουν την Ελλάδα.

Αποδεικνύεται ότι, η πολιτική της τρόικας αποσκοπεί στο να μπορέσει το Δημόσιο να μαζέψει φόρους για να πληρώσει τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι ξένοι πιστωτές. Αυτό δηλαδή που γίνεται σήμερα είναι η αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών προκειμένου να πληρωθούν οι ξένοι δανειστές.

Τα χιλιάδες μαγαζιά που κλείνουν, τα χιλιάδες ξενοίκιαστα στους ακριβούς αστικούς δρόμους και στα πολυσύχναστα τουριστικά στέκια, τα μειωμένα έσοδα από τον τουρισμό, το πάγωμα στην αγορά, η πίτα που διαρκώς συρρικνώνεται, η αυξανόμενη φειδώ των νοικοκυριών, η καλπάζουσα ανεργία, οι περικομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, όλα αυτά συντίθενται σε μια λέξη: ύφεση.

Ενας νέος κίνδυνος απειλεί την ελληνική οικονομία, καθώς η μείωση της κατανάλωσης, οι υψηλοί φόροι, η αδυναμία δανεισμού και ο.......
φόβος για το αύριο δημιουργούν συνθήκες απελπισίας. Ο κίνδυνος είναι να διαμορφωθεί κίνημα για την παύση πληρωμών προς το Δημόσιο από αυτούς που είτε δεν έχουν τη δυνατότητα εξαιτίας της μείωσης του εισοδήματός τους είτε αντιδρούν υπό το βάρος των φόρων. Ο κίνδυνος αυτός αποτυπώνεται στις απόψεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που απάντησαν σε έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ.
Η παύση πληρωμών προς το Δημόσιο θεωρείται από αυτούς τους μικρούς επιχειρηματίες αναγκαία για την επιβίωσή τους ελλείψει ρευστότητας. Δεν μπορούν, με λίγα λόγια, εξαιτίας της μείωσης του τζίρου τους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αν αυτή η σκέψη αποκτήσει κινηματική διάσταση, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει ξαφνικά και σύντομα, η οικονομία θα καταρρεύσει άμεσα. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει οδηγίες προκειμένου να υπάρξει μείωση των φόρων και αναθέρμανση της οικονομίας, προτού φτάσει σε αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους και παύση πληρωμών, ενδεχομένως νωρίτερα και από το Πάσχα του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου