Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Παράδειγμα "συνεπούς" οικονομικής πολιτικής

cynical


Όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσιζε πριν από λίγους μήνες να αυξήσει τον ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, ο μόνος λόγος που το έκανε ήταν για να εισπράξει το ζεστό και φρέσκο χρήμα, που τόσο είχε και έχει ανάγκη, όντας πεπεισμένο ότι το μικρό αυτό εμπόδιο δεν θα απέτρεπε τους θεριακλήδες από το να συνεχίζουν να ασκούν την αγαπημένη τους συνήθεια.


Δυστυχώς όμως, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν δυσάρεστο για τα ταμεία του κράτους, μιας και αρκετοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΦΠΑ, και οι πωλήσεις των τσιγάρων δυστυχώς έπεσαν, μαζί και οι εισπράξεις.


Αντί λοιπόν οι περισπούδαστοι υπουργοί και σύμβουλοι της κυβέρνησης να δώσουν επιπλέον κίνητρα στο λαό για να καπνίζει και να πίνει, την κρίσιμη αυτή ώρα που ψάχνουν το ευρώ με το ντουφέκι, την ύστατη αυτή στιγμή που είναι έτοιμοι να φορολογήσουν ό,τι κινείται, και ό,τι ίπταται, τι κάνουν; Το ακριβώς αντίθετο! Κάθονται και απαγορεύουν το κάπνισμα με το μαχαίρι!


Κι ύστερα σου μιλάνε για υπευθυνότητα και συντεταγμένη οικονομική πολιτική. Μαριλίζα κορίτσι μου, πες αλεύρι, ο Παπακωνσταντίνου σε γυρεύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου