Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν έχετε ψωμί; Φάτε...φυλακή

radical desire

Δυστυχώς, η θεωρία και η εμπειρία επιβεβαιώνουν πως οι κοινωνίες χωρίς απολύσεις, είναι κοινωνίες δυστυχίας. Η απαγόρευση των απολύσεων, σχεδόν πάντα συνδυαζόταν και με απαγόρευση και άλλων ελευθερίων.
Koblopoulos

Δόξα τω Θεώ, στην Ελλάδα, χώρα ευλογημένη από ποσότητες ιδεολογικής παράκρουσης που ισοδυναμούν με τις συνέπειες ρίψης LSD στο πόσιμο νερό, έχουμε πλέον κατακτήσει την κοινωνική ευτυχία. Διότι εμείς κύριε δεν απαγορεύουμε την ελευθερία στην απόλυση. Απαγορεύουμε μόνο την ελευθερία στη διαμαρτυρία για την απόλυση.
RD (Αντώνης)

Αγωνιστική Πρωτοβουλία
2/9/10

ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ BANQUET ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Σήμερα Πέμπτη 2/9, η αστυνομία ύστερα από αλλεπάλληλες μηνύσεις της εργοδοσίας του ρεστοράν Banquet προχωρεί σε διώξεις και συλλήψεις εργαζομένων από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Banquet». Η εργοδοσία στο Banquet, αφού αρνήθηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες), αφού έβαλε ανθρώπους της να δείρουν τρεις εργαζόμενους της Επιτροπής Αλληλεγγύης, αφού έκλεισε το μαγαζί για πάνω από δυόμισι μήνες ώστε να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, ξανάνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο, προχωρώντας σε ακόμη περισσότερες απολύσεις εργαζομένων και ξεκινώντας μία βιομηχανία μηνύσεων με ψευδείς κατηγορίες ενάντια σε εργαζόμενους του εστιατορίου Banquet και σε εργαζόμενους που στέκονται αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εστιατόριο Banquet. Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ο συνάδελφος εργαζόμενος στο εστιατόριο Banquet Γ.Κ. και μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του καθορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σήμερα Πέμπτη 2/9 συνελήφθη ένας άλλος εργαζόμενος μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει αρκετούς άλλους εργαζόμενους-αλληλέγγυους.

Μετά από καθημερινές μυνήσεις της εργοδοσίας εναντίον εργαζομένων και μελών της επιτροπής αλληλεγγύης και καθημερινό κυνηγητό ασφάλειας και αστυνομίας σε σπίτια συναγωνιστών, συνελήφθει σήμερα (15/9) η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι του εστιατορίου Banquet στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και σχεδόν 5 μήνες, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους, την καταβολή δεδουλευμένων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την οποία η επιχείρηση καταπατούσε συστηματικά.

Η τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης αυτής ήταν η σύλληψη, την Πέμπτη 2/9, ενός από τους εργαζομένους και μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Στη δίκη, που έγινε στις 7/9, κρίθηκε ένοχος απλής δυσφήμισης δια του Tύπου, για τη συμμετοχή του στη συγγραφή προκήρυξης που, σύμφωνα με την απόφαση, δυσφημούσε το κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου