Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τι περιμένουμε από τα οικονομικά μοντέλα των καπιταλιστών; - (43,6 εκατομμύρια Αμερικανοί κάτω από το όριο φτώχιας)

στοχασμός-πολιτική


Η Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό φτώχειας στις ΗΠΑ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών, ενώ ο συνολικός αριθμός των αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας είναι ο υψηλότερος των τελευταίων πέντε δεκαετιών, από τότε δηλαδή που άρχισαν να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.
Η Υπηρεσία ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στο επίπεδο φτώχιας στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 13,2% που ήταν το 2008, στο 14,3% το 2009. Αυτό σημαίνει ότι 43,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ζούσαν στο επίπεδο φτώχειας πέρυσι, αριθμός αυξημένος κατά 4 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2008.
Η Στατιστική Υπηρεσία καθορίζει το επίπεδο φτώχειας σε ετήσιο εισόδημα κάτω των 22 χιλιάδων δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι οι αριθμοί δείχνουν πόσο δύσκολη ήταν η περσινή χρονιά για τους αμερικανούς, ωστόσο επεσήμανε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν χειρότερη. Όπως τόνισε ο κύριος Ομπάμα εκατομμύρια αμερικανοί ξεπέρασαν το επίπεδο φτώχιας εξαιτίας των ενισχυτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης. (VOA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου