Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τόσο τους ενοχλεί η αλήθεια; Τόσο αντιΚΚΕ;



Πραγματικό  μένος χθές βράδυ στο διαδίκτυο εναντίον του ΚΚΕ απο ανθρώπους που λένε ότι είναι Αριστεροί ή ακόμη και κομμουνιστές(όπως νομίζει με τον τρόπο του ο καθένας).
Το γελοίο είναι ότι αύριο οι  ίδιοι άνθρωποι θα φωνάζουν πως το ΚΚΕ ανεξήγητα αρνείται τις "ειλικρινείς επιθέσεις φιλίας" και δε δέχεται να συνεργαστεί μαζί τους.
Αυτό που τους ενόχλησε ήταν ανώνυμο άρθρο σχόλιο του 902.gr που έλεγε πως το ΚΚΕ αντέδρασε πρώτο στη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.
Έτσι άνοιξαν ειδική σελίδα χλευασμού στο twiter όπου εκτός των διάφορων χοντρών και πολλές φορές χυδαίων "καλαμπουριών", επώνυμοι κι ανώνυμοι, θυμήθηκαν από το Στάλιν μέχρι τον Πλουμπίδη και ό,τι άλλο τους κατέβαινε στο κεφάλι που μπορούσε να βοηθήσει την αντιΚΚΕ"πλάκα"!
Βέβαια δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αν το ΚΚΕ αντέδρασε πρώτο ή μία ή λίγες ώρες αργότερα ή νωρίτερα, αλλά αν κανεις έχει ελάχιστη ψυχραιμία, μπορεί και να σκεφτεί ότι είναι εντελώς λογικό, πάντα ο  φορέας που αντιδρά πρώτος να τυχαίνει να είναι ο πιο οργανωμένος. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, είτε άρεσε είτε δεν άρεσε ο τρόπος που αντέδρασε και συμμετείχε  στο Δεκέμβρη του '08,  το ΚΚΕ πράγματι αντέδρασε ακαριαία. (Αντέδρασε δηλαδή άμεσα εκείνο το κόμμα  που είχε τη δυνατότητα-αλλά φυσικά και την ευαισθησία- το ίδιο το βράδι του Σαββάτου να κτυπήσει καμπανακι ότι κάτι πολύ σοβαρό είχε συμβεί και αμέσως να γίνουν οι πρώτες συναντήσεις για να αποφασιστεί άμεσα ο τρόπος αντιδρασης.)
Τη Δευτέρα, δηλαδή όσο πιο γρήγορα μπορούσε να ετοιμαστεί μια οργανωμένη κινητοποίηση, αποφασίστηκε κι έγινε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια, που όπως πάντα, και όπως ήταν και πάλι λογικό για μας και άσχετα με το αν (δεν) το είπαν τα ΜΜΕ, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις των άλλων που δεν έχουν τις οργανωτικές δυνατότητες του ΚΚΕ. Εκεί η ομιλία της Α.Παπαρήγα έδειχνε με ξεκάθαρο τρόπο ποιά θα ήταν η ολοκληρωμένη στάση του ΚΚΕ στη συνέχεια (και πραγματικά αξίζει να διαβαστεί). 
Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι στο κάλεσμα αυτό, αλλά και στη συνέχεια στα υπόλοιπα,  ανταποκρίθηκαν άμεσα όσοι κινητοποιούνται από το ΚΚΕ, μέλη και φίλοι, δείχνοντας τη ευαισθησία που φυσικά υπάρχει γύρω από τέτοια σοβαρά ζητήματα στο χώρο του ΚΚΕ(και φυσικά και αλλού). Ακολούθησε σειρά από κινητοποιήσεις σε πολλά επίπεδα και σε καθημερινή βάση, όπως περιγράψαμε και σε χθεσινό ποστ όπου δημοσιεύσαμε άρθρα του"Ρ"εκείνων των ημερών. Όμως όπως έγραφε κι εκείνες τις μέρες ο 'Ρ' τα ΜΜΕ είχαν επιλέξει να στήσουν κάμερες σε κάθε γωνιά της Σταδίου και των Εξαρχείων και να μεταδιδουν εικόνες από επεισόδια και μικρές ή μεγάλες φωτιές, και να μη δείχνουν ούτε ένα πλάνο από τις μαζικότατες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ που όμως ήταν περιφρουρημένες και δεν ήθελαν να έχουν σχέση με τις ανεξέλεγκτες και πολλές φορές(όχι πάντα) προβοκατόρικες δράσεις.

Αυτή ακριβώς την ευαισθησία είναι που αμφισβητούν όλοι όσοι έκαναν και χθες, όπως κάνουν σε κάθε αφορμή υπαρκτή ή όχι, επίθεση χωρίς όρια στο ΚΚΕ. Αυτό είναι που δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία περίπτωση. 
Στη συνέχεια εδώ και 4 χρόνια προσπαθούν να πείσουν ότι το ΚΚΕ δεν συμμετείχε τότε,  και μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να λένε πως σαμποτάρισε, επειδή δεν δέχτηκε να του καθορίσουν όχι μόνο τον τρόπο και το πλαίσιο αλλά ακόμη και τις διαδρομές που θα ακολουθούσαν οι πορείες του.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη και, είτε τους αρέσει ειτε όχι, δεν κρύβεται. 
Δεν είναι πραγματικά γελοίο οι ίδιοι ανθρωποι που μιλάνε με δήθεν ενδιαφέρον και θαυμασμό για το "ιστορικο ΚΚΕ", να επαναλαμβάνουν την επιχειρηματολογία των αστών και να χλευάζουν και την ιστορία, και τη δράση, και τα μέλη και τα στελέχη και φυσικά όλους όσους ακολουθούν και πιστεύουν το ΚΚΕ;

Χθες είχα αποφασίσει να επιμείνω στην παράθεση άρθρων και στοιχείων όπου μπορεί κανείς να δεί ποια είναι η αλήθεια. Σήμερα σκέφτηκα ότι την αλήθεια μπορεί να τη δει μόνο όποιος θέλει να τη δεί.


Οσοι δεν αντέχουν ακόμα να την αντικρίσουν θα βοηθηθούν σ' αυτό από την πραγματικότητα που στις μέρες μας τρέχει πολύ γρήγορα. Το ΚΚΕ έτσι κι αλλιώς θα βρίσκεται πάντα μπροστά τους.

Υ.Γ.(Τότε είπαν ξανα ότι το ΚΚΕ φοβάται το αυθόρμητο...Οι κομμουνιστές δεν φοβούνται το αυθόρμητο όμως, απλά προσπαθούν να το εντάξουν στην οργανωμένη δράση για να μην πάει χαμένο)

3 σχόλια:

  1. Ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό που γράφεις στο υ.γ. σου, βλέπουμε και αυτό το χυδαίο αντιΚΚΕ μένος ορισμένων !

    Τους χαλάει τη ... σούπα.
    Κυρίως των αφεντικών τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστα φιλε αρθρογραφε, πολυ σωστα, και ολοι εμεις που αγαπαμε το Κομμα και το εχουμε στην καρδια μας θα το υψωσουμε γρηγορα πανω απο τον ουρανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο θα πας αύριο στην κόκκινη κολλεκτίβα για την παρουσίαση του 2ου τεύχους της Μαρξιστικής Επιθεώρησης; αν ναι, σε θέλω να πούμε κάποια πράγματα που νομίζω θα μπορούσες να βοηθήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή