Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Λίγες αναπόφευκτες σκέψεις

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση με την εν ψυχρώ εκτέλεση των 2 μελών της Χρ.Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματός τους στο Ν.Ηράκλειο είναι μια ενέργεια που δεν μπορεί να μην καταδικαστεί και μάλιστα έντονα και για πολλούς λόγους.
Είναι βέβαια ολοφάνερο ότι όσοι παλεύουν κι ονειρεύονται ένα καλύτερο διαφορετικό κόσμο δεν μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τέτοιες πρακτικές.
Το που θα καταλήξουν οι έρευνες της αστυνομίας δεν το ξέρουμε ακόμη, αν και το πιο πιθανό είναι να μην καταλήξουν πουθενά.
 Μια πρώτη ματιά δείχνει ότι δεν πρόκειται για κάποια "εκδικητικού τύπου" θυμωμένη ενέργεια, όπως πονηρά είπαν κάποια ΜΜΕ, που μάλλον θα είχε αδυναμίες και κενά, θα έμπαζε δηλαδή από διάφορες μεριές. Πρόκειται για καλομελετημένη και καλοσχεδιασμένη και ψυχρά εκτελεσμένη ενέργεια που παραπέμπει σε έμπειρους εκτελεστές με κατάλληλη από ό,τι φαίνεται υποστήριξη.
Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα μιάς τέτοιας ενέργειας μόνο μια πλευρά έχει.
Στηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια επιβολής του δόγματος "νόμος και τάξη" που τόσο έχει ανάγκη το σύστημα και η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα λεηλασίας της ζωής μας σαν αυτά που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Από την άλλη, όποιος κι αν ήταν ο στόχος των εκτελεστών και των αφεντικών τους, είναι σίγουρο ότι η δολοφονία των 2 μελών της Χ.Α. θα έχει κάποιο θετικό συναισθηματικό αποτέλεσμα για την οργάνωση αυτή, που βέβαια δεν σταμάτησε να έχει τα γνωστά χαρακτηριστικά της  λόγω της εκτέλεσης των 2 μελών της.
Αυτό που πρέπει να πούμε πάντως είναι ότι τέτοιες ενέργειες έχουν ακόμα σαν αποτέλεσμα και το "κούμπωμα", το μούδιασμα του λαού και την ενίσχυση του φόβου γύρω από την εμπλοκή του στο μαζικό κίνημα και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Κι αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να μην το πάρουμε υπ'όψη στο ξετύλιγμα της σκέψης μας όσο προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Κι όμως, ακριβώς η συνειδητή, δυναμική και μαζική εμπλοκή του κόσμου στο ταξικό λαικό εργατικό κίνημα, είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
Είναι τρομερό αλλά όχι απίστευτο ή παράλογο, το γεγονός ότι κάποια ΜΜΕ, όπως το MEGA και ο "έγκυρος" Γ.Πρετεντέρης, την ίδια στιγμή που μιλούσαν για ψυχραιμία, λίγα μόλις λεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση. έβγαλαν και πόρισμα ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα αριστερό! Αμέσως φυσικά ο κ. Πρετεντέρης, χλευάζοντας αυτούς που έλεγαν ότι η θεωρία των 2 άκρων είναι ανιστόρητη, ζήτησε να βρεθούν τρόποι να σταματήσει όλο αυτό που "μας βάζει όλους σε κίνδυνο", εννοώντας φυσικά να σταματήσει η "διαμάχη" των 2 άκρων. Αυτό που ήθελε να πει φυσικά ήταν να σταματήσουν οι αγώνες του λαού και οι όποιες δυναμικές κινητοποιήσεις του, εν όψει μάλιστα της μεγάλης και κρίσιμης Γενικής Απεργίας της Τετάρτης, και να απομονωθούν αυτοί που τις στηρίζουν. Σαν άνθρωπος του συστήματος ο κ.Πρετεντέρης ξέρει καλά ποιος είναι ο megas κίνδυνος για τα συμφέροντα που εκφράζει.

Τέλος θα πούμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση, αλλά και σοβαρή και προσεκτική παρακολούθηση της συνέχειας και της αλληλουχίας των γεγονότων για να μπορέσουμε να δούμε σε ποιο σημείο του σχεδιασμού του συστήματος χωράνε ή και εντάσσονται όλες αυτές οι ενέργειες που όλο και πυκνώνουν και που παρά τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά δε δείχνουν να βρίσκονται μακριά η μια από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου