Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τίμησαν τον Κόκκινο Οκτώβρη! -ΡΩΣΙΑ - ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Από τις χτεσινές μαζικές εκδηλώσεις στη Μόσχα που έγιναν υπό βροχή


Σε πολλές από τις χώρες της πρώην Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών οι κομμουνιστές τίμησαν χτες με διαδηλώσεις κι άλλες εκδηλώσεις την 96η επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.



Οι κομμουνιστές της Ρωσίας, το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας διοργάνωσαν εκδηλώσεις τόσο στη Μόσχα όσο και σε άλλες πόλεις.

Οι ρώσικες αστικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια έχουν καταργήσει το γιορτασμό της Επανάστασης και συνδέουν τις μέρες αυτές, την 4η Νοέμβρη ως «μέρα της εθνικής ενότητας» που αξιοποιούν οι εθνικιστικές, νεοναζιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις, όπως έκαναν και φέτος, και την 7η Νοέμβρη ως επέτειο της παρέλασης του Κόκκινου Στρατού το 1941 ενάντια στην εισβολή των Γερμανών ναζί. Ετσι χτες έγινε παρέλαση 6 χιλιάδων στρατιωτών με στολές και σύμβολα του Κόκκινου στρατού στην κόκκινη Πλατεία, φροντίζοντας να παραποιηθεί το περιεχόμενο του ιστορικού γεγονότος. Το Νοέμβρη του 1941 στην επέτειο της επανάστασης τα νιάτα της ΕΣΣΔ παρέλασαν στην Κόκκινη Πλατεία και κατευθύνθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, έξω από τη Μόσχα αφού πριν άκουσαν την ομιλία του ηγέτη της χώρας και του ΚΚΣΕ, Ι.Β. Στάλιν. Βέβαια, οι σημερινές αρχές της Ρωσίας κρύβουν αυτό το περιεχόμενο και το ότι οι Σοβιετικοί στρατιώτες υπεράσπιζαν τη σοσιαλιστική πατρίδα τους και το πρώτο εργατολαϊκό κράτος στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου