Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Όλοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων Χαλυβουργών =‘ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ’



‘ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ’

28/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας που συγκλόνισαν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα με τον ηρωικό εννιάμηνο αγώνα τους και που αύριο σέρνονται στα δικαστήρια από τον βιομήχανο Μάνεση.

Για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό το νόημα του δόγματος "Νόμος και τάξη" της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: νόμιμοι είναι οι εκβιασμοί των επιχειρηματιών, οι μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις και η τρομοκρατία, οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και τα λοκ-άουτ, παράνομοι οι εργάτες που παλεύουν για ένα μισθό που ίσα ίσα τους φτάνει για να συντηρήσουν την οικογένειά τους.

Η μάχη που ξεκίνησαν οι Χαλυβουργοί με την απεργία τους, και συνεχίζεται σήμερα με την δικαστική τους δίωξη από την εργοδοσία, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Ο κλάδος μας που στην συντριπτική πλειοψηφία τσακίζεται από την ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία, τα μεροκάματα πείνας, μπορεί να καταλάβει από την δική του πείρα το δίκιο των Χαλυβουργών. Σήμερα οι παλιοί μουσικοί, αυτοί που στις πλάτες τους χτίστηκαν τα μεγάλα κέντρα και οι μεγάλοι επιχειρηματίες του χώρου, είναι άνεργοι, χωρίς ασφάλιση και χωρίς επίδομα ανεργίας.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν. Να δουλεύουμε (αν και όσοι) για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες και εμείς να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε στοιχειώδεις όρους επιβίωσης.

Οι Χαλυβουργοί με τον αγώνα τους δείχνουν πως ο λαός, οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν καλύτερα, χωρίς πείνα και ανεργία, πρέπει όμως να λείψουν αυτοί που σφετερίζονται τον ιδρώτα τους, βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και το κράτος που στηρίζει τα συμφέροντά τους. Να πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής του πλούτου και να τα θέσει στην υπηρεσία των δικών του αναγκών, κάτω από την δική του εξουσία.

Καλούμε όλους τους μουσικούς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους Χαλυβουργούς. Να απαντήσουμε στην πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία, στην εντεινόμενη κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία με μαζικοποίηση του Σωματείου μας.

Καλούμε αύριο Παρασκευή 29 Νοέμβρη και ώρα 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στην επανάληψη της δίκης τους.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Αν/τής Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος Κώστας Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου