Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Επιτυχημένη παρεμβαση του Σωματείου (ΠΜΣ) για έναν άνεργο συνάδελφο

Tο πρόβλημα κάποιου συναδέλφου μουσικού, από τους τόσους άνεργους του κλάδου, έγινε αιτία για μια πετυχημένη παρέμβαση του Σωματείου. 
Ηταν άλλη μια απόδειξη ότι η οργάνωση στα Σωματεία έχει και νόημα και αποτέλεσμα.
Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα μπει φρένο σ'αυτή την τρελή κατηφόρα.

Η ανακοίνωση του ΠΜΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 8 Νοέμβρη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (Πρόεδρος, Αναπληρωτής Γραμματέας και μέλος της Επιτροπής Ανέργων), έκανε παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Ωρωπό.

Μαζί με την αντιπροσωπεία του Σωματείου μας παρέμβαση έκανε και πολυμελής αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος.

Αιτία η αδυναμία ανέργου συναδέλφου που κατοικεί στην περιοχή, να πληρώσει την μηνιαία δόση διακανονισμού για χρέος του στη ΔΕΗ που ήταν στα 210,00 € ! Ο συνάδελφος, αφού η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα αναγκάστηκε να πληρώσει την πρώτη δόση του διακανονισμού για να επανασυνδεθεί το ρεύμα μαζεύοντας από συγγενείς και φίλους.

Η μαζική παρουσία μελών του Σωματείου μας και κατοίκων ανάγκασε τη Διευθύντρια του υποκαταστήματος να δεσμευτεί ότι, εφόσον ο συνάδελφος θα δίνει ένα ποσό που αυτός μπορεί κάθε μήνα, δε θα προχωρήσει σε νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Δεσμεύτηκε επίσης να αφαιρέσει από το χρέος του συναδέλφου, το χαράτσι και τα Δημοτικά τέλη και να κάνει νέο διακανονισμό το Γενάρη που αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι στην κρίση κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του. Το Σωματείο οφείλει να είναι στήριγμα κυρίως για τους συναδέλφους που βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση. Δείχνει ότι η συμμαχία με άλλες κοινωνικές δυνάμεις που χτυπιώνται από την κρίση μας κάνει πιο δυνατούς και τέλος ότι, ακόμα και σε αυτές τις περιόδους που είναι τόσο αρνητικός ο συσχετισμός για τους εργαζόμενους, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα όταν αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, για κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο, να απευθύνονται στο Σωματείο και να ζητούν στήριξη.

Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να στηρίξουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Σωματείου μας για σειρά μέτρων ώστε να ανακουφιστούν οι άνεργοι συνάδελφοί μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Βασίλης Παρασκευόπουλος
 Ο Γεν. Γραμματέας  Νίκος Στρατηγός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου