Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταψήφισε το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ





902.gr

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το χυδαίο αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020», που χρηματοδοτεί με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ τον ωμό αντικομμουνισμό, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την ανιστόρητη προπαγάνδα της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Στην αιτιολόγηση της καταψήφισης του απαράδεκτου ευρωενωσιακού προγράμματος, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος αναφέρει τα εξής:

«To ΚΚΕ καταψήφισε το κατάπτυστο πρόγραμμα αντικομμουνισμού της ΕΕ ''Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020''. Πρόκειται για ακόμη πιο χυδαία εκδοχή του προηγούμενου προγράμματος για την περίοδο 2007-2013, που χρηματοδοτεί την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, την απαράδεκτη προπαγάνδα της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χρηματοδοτεί "τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από κάθε είδους δικτατορίες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, όπως είναι ο ναζισμός, ο φασισμός και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένου του σταλινισμού, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της ειρηνικής συνύπαρξης στην Ευρώπη"!! Την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καταβαραθρώνουν μισθούς και συντάξεις, περιορίζουν δραματικά τις όποιες κοινωνικές δαπάνες, διαλύοντας τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας - Πρόνοιας και εκπαίδευσης, διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων (229 εκατομμύρια ευρώ) για να σταλάζουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ιδίως της νεολαίας. Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού προϋποθέτει τον ωμό αντικομμουνισμό, για να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα και το πρωτοπόρο τμήμα του, τα Μαρξιστικά – Λενινιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα.

Η Ιστορία γράφεται από τους λαούς, από την ταξική πάλη. Ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο εκμεταλλευτικό σύστημα στην Ιστορία της ανθρωπότητας και για αυτό είναι καταδικασμένο να ανατραπεί από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Αυτή την ιστορική νομοτέλεια δεν πρόκειται να την εμποδίσουν οι αστοί, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους και το πολιτικό τους προσωπικό όσα αντικομμουνιστικά προγράμματα κι αν χρηματοδοτούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου