Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Οι θυσίες μας πιάνουν τόπο...



Έπεσα πάνω στην είδηση, ψάχνοντας μια πληροφορία σε κάποιο οικονομικό σάιτ.
"Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση του ελληνικού επιχειρείν..." έλεγε.
Τα κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων ανέβηκαν λέει εντυπωσιακά κατά 44%!

Eίναι να μη χαίρεσαι οταν η ...πατρίδα "σου" πηγαίνει μπροστά; Οταν βλέπεις η ..."οικονομία σου" να κάνει βήματα προόδου και η "ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας" και η κερδοφορία τους νακάνουν άλματα;
Αν αναρωτιέσαι σε ποιανού την πλάτη έγιναν όλα αυτά δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο πάκο με τους λογαριασμούς σου. Η καρδιά σου που τρέμει τι θα γίνει αύριο στη δουλειά και τι έκπληξη σε περιμένει το βράδι στα δελτία ειδήσεων και τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ξέρει την απάντηση. Πάλι πάνω από τη δουλειά και τον ιδρώτα σου, πάνω από την ίδια σου τη ζωή περνούν και στρώνονται τα κόκκινα χαλιά των θριάμβων τους.
Γι αυτούς τα γλέντια κι οι σαμπάνιες.
Για μας ο αγώνας και το βλέμμα καρφωμένο στο αύριο σε έναν άλλο καλύτερο και δικό μας κόσμο.

Κάπως έτσι το βρήκα και το ξαναδιαβάζω από το euro2day:
"Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση του ελληνικού επιχειρείν, όπως προκύπτει από ανάλυση της ICAP για τις 500 πλέον κερδοφόρες εταιρείες με βάση τους ισολογισμούς του 2012.

Η ICAP Group εξέτασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012 και διαπίστωσε, συγκρίνοντας τα βασικά οικονομικά μεγέθη των 500 εταιρειών της κατάταξης του 2012 σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη των ίδιων εταιρειών το 2011, ότι προκύπτει σαφώς εικόνα βελτίωσης.

Κατ' αρχάς, παρά τις δυσχέρειες και το ασταθές περιβάλλον του προηγούμενου έτους, ο συνολικός κύκλος εργασιών των 500 επιχειρήσεων εμφάνισε αξιόλογη άνοδο 4,5% το 2012, ενώ τα συνολικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν εντυπωσιακά, κατά 44,3%.

Επίσης, οι 500 εταιρείες εμφάνισαν προ φόρων κέρδη ύψους 2,44 δισ. ευρώ το 2012, έναντι σημαντικών ζημιών που είχαν καταγράψει το προηγούμενο έτος. Με βάση τα κέρδη προ φόρων (2012), από τις 500 εταιρείες το 77,6% ήταν κερδοφόρο, ενώ οι λοιπές ήταν ζημιογόνες.

Αναφορικά με τη σύνθεση της ομάδας των 500 πλέον κερδοφόρων ελληνικών επιχειρήσεων (βάσει κερδών EBITDA του 2012), σημειώνεται ότι 132 εταιρείες της περσινής κατάταξης δεν περιλαμβάνονται στη νέα κατάταξη και αντικαθιστώνται από άλλες επιχειρήσεις... κλπ. κλπ."

Να λοιπόν που όπως λέει και η καλή μας κυβέρνηση "οι θυσίες μας πιάνουν τόπο".
Είναι σίγουρα σημαντικό να βλέπεις πως μπορεί η ζωή σου να πετιέται στα σκουπίδια, αλλά κάποιοι "συνάνθρωποι" αναξιοπαθούντες ζάμπλουτοι το χαίρονται.

Και μιά που μιλάμε για "τις θυσίες του Ελληνικού λαού" θυμήθηκα εκείνο το στιχάκι που λέει "...να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο, κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει"
Αλλο να δίνεις τη ζωή σου για ένα όραμα δικό σου λοιπόν, κι άλλο να σε στήνουν στο βωμό δεμένο χειροπόδαρα. Δεν θυσιαζόμαστε, μας θυσιάζουν με το ζόρι  για να σώσουν το  αγαπημένο τους τέρας του καπιταλισμού.
Δεν είναι το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου